Mircea Badea provoacă uraganul! Ce pensii ar putea fi tăiate în plină criză

Mircea Badea îi lasă pe toți cu gura căscată în plină criză. Prezentatorul Antenei 3 are o propunere bombă. Mii de pensii sunt în joc.

Jurnalistul ar vrea ca, acum, cu ocazia epidemiei de coronavirus, oficialii să ia decizia de a tăia anumite pensii. Acesta are soluția perfectă la această criză.

Să taie pensiile speciale

„Cred că ar fi momentul, în această superbă stare de urgență, să se rezolve dracului pensiile speciale nesimțite. Magistrații mulei, securiștii etc. pot trăi și din bani normali”, a scris Mircea Badea pe pagina sa de Facebook.

Economia ar putea avea de suferit

Epidemia de coronavirus ar putea afecta și economia țării. Deja au apărut probleme în acest sens.

În acest context, România se pregătește să trimită în șomah tehnic aproximativ un milion de oameni, spune Florin Cîțu.

„Ne-am pregătit – și știm, am făcut calcule – chiar pentru 500.000 – un milion de oameni care să intre (în șomaj tehnic) – dacă se va ajunge acolo, eu sper să nu se ajungă – , dar aici avem facilități și pentru companii să rețină oamenii, dacă se poate. Acolo unde pot să rețină oamenii îi vom scuti de plata impozitelor.

Încercăm să facem pentru companii o motivare să nu trimită toți oamenii în șomaj tehnic, ca să poată să se reorienteze”, a asigurat Florin Cîțu.

Orban a luat astăzi noi măsuri

„Economia trebuie să funcţioneze, mai ales în punctele-cheie, în domeniul energiei, în domeniul furnizării de utilităţi, de servicii publice, toate instituţiile statului trebuie să funcţioneze la capacitate maximă, toată zona medicală, toată zona de aprovizionare a populaţiei, toată zona comercială trebuie să funcţioneze la deplină capacitate, pentru a asigura condiţii normale de aprovizionare, pentru a asigura furnizarea tuturor serviciilor, utilităţilor necesare pentru funcţionare.

Ca atare, solicit tuturor companiilor să ia măsuri de protejare a angajaţilor”, a transmis Orban.

Vor primi 75% din salariu

„O altă măsură foarte importantă pe care am luat-o este aceea de a asigura plata şomajului tehnic, plata angajaţilor care intră în şomaj tehnic din bugetul Ministerului Muncii, prin intermediul ANOFM, prin bugetul de şomaj.

Practic, aici am luat această decizie pentru că este clar că foarte multe companii sunt afectate direct sau indirect de epidemie şi multe companii, pentru că li s-au redus veniturile, li s-au redus încasările, cifra de afaceri, nu au veniturile necesare pentru a asigura plata salariilor angajaţilor şi exista riscul ca angajaţii să fie trimişi în şomaj, să fie daţi afară utilizându-se cazul de forţă majoră sau să li se suspende contractele de muncă.

Decizia este de a plăti din bugetul fondului de şomaj 75% din salariul brut, cât este, practic, indemnizaţia lunară pentru perioada de şomaj tehnic, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut”, a anunţat Orban.

Loading...

Revista Presei