Modificări de proporții la pensii! Decizie de ultimă oră a Guvernului. Vestea așteptată de mii de români

Sunt modificări de proporții la pensii! Vorbim despre o decizie de ultimă oră a Guvernului. Este vestea așteptată de mii de români.

Modificări de proporții la pensii

În sfârșit, și o veste bună pentru mii de români. Sunt modificări de proporții la pensii. Cei vizați sunt românii care ies acum la pensie. Casa Națională de Pensii Publice a anunțat că procedurile de intrumentare a dosarelor de pensii se simplifică.

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a anunțat că o parte din corvoada bătrânilor s-a încheiat. Procedurile de instrumentare a dosarelor de pensii se vor simplica.

Se va elimina etapa privind eliberarea, pe hârtie, a adeverințelor privind stagiul de cotizare și punctajul mediu anual realizat de asigurat și comunicarea lor, între casele teritoriale de pensii, prin intermediul poștei.

Informațiile pe baza cărora se stabilesc drepturile de pensie vor fi accesate la nivel național, indiferent de județul unde se află angajatorul solicitantului ori cel în care e instrumentat dosarul de pensie.

Procedura reprezintă o facilitate și pentru persoana asigurată, care va putea cere eliberarea în aceeași zi a adeverinței de stagiu de cotizare de la orice casă teritorială de pensii, indiferent de domiciliul persoanei sau de sediul social al angajatorului.

„Măsura ridică povara administrativă de pe umerii cetățenilor pentru că nu mai sunt trimiși să aducă adeverințe, ci Casa de Pensii sau ANPIS, instituția care plătește beneficii sociale, verifică datele direct la Finanțe. Cetățeanul nu va mai fi nevoit să stea pe drumuri pentru a colecta adeverințele de venit”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Pe 21 februarie, Violeta Alexandru declara că Trezoreria centrală trimite de ani buni dispozițiile de plată a pensiilor către județe cu trenul. Din această lună, ordinele de plată vor pleca electronic în teritoriu.

Revista Presei