Modificări de ultim moment la pensii! S-a decis soarta a milioane de români: Anunțul noului premier

pensii3-465×215

Vor fi modificări de ultim moment la pensii! S-a decis soarta a milioane de români. Anunțul noului premier îi vizează pe toți pensionarii din România.

Ludovic Orban anunță modificări importante la pensii. Acesta a spus că în baza unei analize pe termen mediu şi lung a sustenabilităţii sistemului de pensii, se doreşte pregătirea unui proiect de lege care să repare toate inechităţile din acest domeniu

Se modifică legea pensiilor

Practic, Ludovic Orban vrea modificarea legii pensiilor. Cea mai nouă lege a pensiilor, recent promulgată, a fost elaborată în mandatul Liei Olguţa Vasilescu în fruntea ministerului Muncii, iar deviza a fost repararea inechităţilor din domeniu.

„Evident, la nivelul Ministerului Muncii doamna ministru construieşte o echipă care să evalueze toate lucrurile injuste, anormale, care există în legislaţia în domeniul pensiilor, care sunt foarte multe. Vrem să pregătim în mod serios şi în baza unei analize pe termen mediu şi lung a sustenabilităţii sistemului de pensii (…) vrem să pregătim un proiect de lege care să repare toate aceste inechităţi”, a declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Prim-ministrul a vizitat marţi Ability Hub, un centru care asistă persoane cu dizabilităţi să îşi găsească un loc de muncă. În acest context, preşedintele Consiliului Naţional al Dizabilităţii din România, Daniela Tontsch, a vorbit despre problema îngheţării pensiilor persoanelor cu dizabilităţi.

Revista Presei