Momentul adevărului: cine nu va mai beneficia concret de pensii speciale! Toți românii merită să știe

66367163_2347227678929872_4590795198715396096_o

Scandalul pensiilor speciale este o poveste fără sfârșit, începută încă din perioada guvernării Boc. La acel moment, românii nu au înțeles că premierul dorea să rezolve problema inechităților și astfel s-a ajuns ca astăzi un fost magistrat să încaseze din pensie aproape 12.000 de euro lunar, deși a cotizat doar pentru aproximativ 2000 de lei.

Mai mult decât atât, pensiile speciale sunt cu multe peste toate celelalte și acoperite practic din banii plătiți de ceilalți contribuabili, care nu beneficiază de același tratament. Magistrații au cele mai mari pensii din România și probabil și din UE, peste 12.000 lei în medie.

Legea privind eliminarea pensiilor speciale a fost votată, marți, de 247 de deputați, în vreme ce s-au înregistrat 21 de abțineri. Încă nu a intrat în vigoare, pentru că aceasta trebuie promulgată și de Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial. Iar apoi probabil trebuie să facă față și contestațiilor de la CCR.

Conform noii legi pensiile de serviciu ale militarilor, polițiștilor, pompierilor, jandarmilor și personalului din penitenciare rămân în vigoare, însă celelalte categorii care vor rămâne fără privilegiul de a încasa bani pentru care nu au cotizat se revoltă și rămâne de văzut dacă nu va începe în curând să plouă cu dosare politice.

Iată care sunt concret categoriile cărora li s-au tăiat pensiile speciale:

– deputaţii şi senatiorii;

– judecătorii şi procurorii;

– personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor;

– foști șefi de stat; aleșii locali;

– personalul care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertizare Criminalistice;

– funcţionari publici cu statul special;

– funcţionari publici parlamentari;

– membrilor corpului diplomatic şi consular al României;

– membrilor Curţii Constituţionale;

– personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România;

– personalul Curții de Conturi.

Revista Presei