Toggle Menu
  1. Home/
  2. Entertainment/

Momentul sfâșietor în care o mamă îi spune rămas-bun bebelușului tău. Ce sacrificiu suprem a făcut pentru el

  1. Home/
  2. Entertainment/

Se spune că o mamă și-ar da și viața pentru copilul său, iar ce a făcut o femeie ne demonstrează încă o dată cât de puternică poate fi iubirea unei mame pentru puiul său.

În timp ce auzim de numeroase cazuri în care unele femei își părăsesc copiii imediat după ce le dau naștere, ce a făcut o femeie a emoționat milioane de oameni.

După șapte luni în care s-a luptat să rămână în viață ca să salveze viața bebelușului său, aceasta a fost filmată în timp ce își ia rămas-bun de la copilul său.

Timp de cinci ani, femeia împreună cu soțul său au încercat în zadar să devină părinți. Minunea s-a întâmplat după cinci ani grei și în urma unui tratament de fertilizare in vitro. Viața celor doi începea să prindă din nou contur și urma o viață fericită pentru ei, deoarece peste numai 9 luni urma să vină pe lume minunea lor.

Au așteptat acest bebeluș atâta timp, încât nu concepeau ca ceva rău să se întâmple. Însă lucrurile aveau să ia o turnură neașteptată în cea de-a cincea lunp de sarcină. În urma unor analize medicale, femeia a aflat un lucru cumplit pentru orice femeie. Suferea de cancer, iar medicii i-au spus că singura șansă ca să scape este să renunțe la sarcină și să înceapă tratamenul de chimioterapie.

Vestea medicilor a fost de-a dreptul copleșitoare pentru viitoarea mamă. Să supraviețuiască ea și să renunțe la copilul pe care l-a dorit sau să ia altă decizie?
Iar viitoarea mamă i-a surprins pe toți medicii atunci când a hotărât să păstreze sarcina. A fost imediat internată în spital, iar medicii și asistenții au început să se ocupe îndeaproape de tânăra însărcinată, care era din ce în ce mai slăbită. Pe de o parte, aceștia se temeau că nu va putea să țină sarcina până la capăt.

De cealaltă parte, medicii încercau să îi aline durerile și să o ajute să treacă mai ușor peste fiecare zi. Iar ziua în care femeia a devenit mamă a fost cea mai importantă și mai fericită pentru aceasta. În urma ei avea să rămână rodul dragostei ei și al soțului său, un copil atât de dorit, însă pe care nu avea cum să îl vadă crescând.

Filmulețul surprinde momentul în care femeia își cunoaște copilul, înainte să își dea ultima suflare. Sunt clipe atât de prețioase pentru amândoi. Mama are șansa de a-și vedea visul împlinit, iar copilul poate să fie câteva momente alături de femeia care l-a dorit atât de mult.

Cum se creează o legătură mamă- copil indestructibilă

Încă din timpul sarcinii, se creează o legătură mamă- copil foarte puternică. Este o relație naturală, care trebuie întreținută și îmbunătățită. Specialiștii vă oferă câteva sfaturi prin care vă puteți apropia și mai mult.

Alăptează-l cât mai mult timp. Nu e vorba doar de hrănirea în sine. Atunci când stă la pieptul tău, micuțul îți aude bătăile inimii, îți percepe mirosul trupului, pielea lui este lipită de a ta. În timp ce-l hrănești, privește-l în ochi. De tine depinde să fie hrănit la timp și corect, nu-i așa? Privindu-l în ochi în timp ce o faci, îi amintești cine ești și cât de importantă ești pentru el.

Masează-l. Beneficiile pentru bebeluș sunt uimitoare, iar tu te vei simți o eroină care este răsplătită cu chicote și suspine de încântare. Renunță la telefonul mobil. În aceste momente, familia, prietenii și colegii de serviciu trebuie să înțeleagă că ai altă prioritate și că nu vrei să pierzi timpul vorbind cu ei la telefon în detrimentul momentelor petrecute cu copilul tău.

Priviți-vă în oglindă. Deși el nu înțelege conceptul de reflexie, este bine să stai cu el în brațe în fața oglinzii. Copilașilor le place să vadă chipurile oamenilor și acesta este modalitatea cea mai bună de a-i face cunoștință cu… el.

Ascultă-i bătăile inimii. Îți amintești cât de fericită ai fost când i-ai auzit bătăile inimii la sonogramă? Dacă vrei, acest sunet poate fi în continuare muzică pentru urechile tale.

Dormi atunci când doarme și el. Nu te simți vinovată dacă te culci la ora 7 seara. O mămică odihnită este una fericită și cel care are cel mult de câștigat din asta e copilul tău.

Legătura mamă copil se dezvoltă cu voie bună
Fă ceva drăguț pentru parterul tău. Indiferent dacă-ți dau sau nu seama, bebelușul „fură” din timpul petrecut în intimitate cu soțul tău. Ideal ar fi ca, măcar uneori, să-i pregătești o cină romantică sau să vă uitați la un film romantic.

Nu te stresa din cauza pașilor importanți din dezvoltarea micuțului. Internetul te ispitește să verifici periodic stadiile de dezvoltare ale copiilor. E greșit să te lași influență, deoarece fiecare copilul se dezvoltă în ritmul lui.

Nu-l lăsa să plângă. Asta e important mai ales în primele trei luni când simte nevoia să fii lângă el. Nu, nu-l vei răsfăța dacă procedezi așa! Memorează-i mirosul. Din păcate nu s-a inventat recipientul în care să păstrezi mirosul de bebeluș, așa că nu-și rămâne decât să-l inspiri de câte ori ai ocazia. Vei descoperi că e cel mai minunat parfum din lume.

Ține un jurnal. Primul an de viață al micuțului va trece pe nesimțite. Notează momentele care te-au impresionat ca să le recitești oricând vrei.

Fixează un program. Bebelușii sunt creaturi dependente de rutină. Îți va fi de folos să le observi și astfel să fixezi un program de hrană, de somn, de joacă… Ieșiți în oraș.

Te simți aventuroasă? Mergeți împreună la grădina zoologică. Vrei să te răsfeți? Mergeți la o cafenea. Trebuie să înțelegi că viața merge mai departe și că ne ești izolată doar pentru că ai un copil. Maimuțărește-te. Scoate limba, strâmbă-te, chițăie, chicotește. Pregătește-te apoi pentru răsplată: râsete copilului tău.

Te simți stresată? Vorbește-i. Primele zile de maternitate te pot face să te simți singură și copleșită, așa că vorbește cu noul tău prieten. Micuțului îi va plăcea să-ți audă vocea, chiar dacă nu înțelege nimic despre filmul pe care ai vrea să-l vezi sau cât de frumoasă e floarea din ghiveciul de pe pervaz.

Sărută-l, sărută-l, sărută-l. În doar câțiva ani, se șterge jenat pe obraz și-ți va atrage atenția că-l faci de râs în fața prietenilor. Acum însă, o poți face de câte ori vrei, așa că profită!

Andru