Motivul incredibil pentru care bărbații trebuie să se spele mai des pe mâini decât femeile

07 apr. 2020
Motivul incredibil pentru care bărbații trebuie să se spele mai des pe mâini decât femeile

Informații extrem de importante și de urmat strict pe timpul pandemiei de coronavirus. S-a aflat de ce bărbații trebuie să se spele mai des pe mâini ecât femeile. Niciodată nu ne-am fi putut gândi la așa ceva.

De ce bărbații trebuie să se spele mai des pe mâini

Sfaturi extrem de importante pentru toți bărbații în timp de pandemie. Spălarea mâinilor cu săpun și apă caldă timp de 20 de secunde este obligatorie pentru a lupta împotriva noului coronavirus.

Totuși, este diferență majoră cand vine vorba de acest obicei esențial de igiena personala. Femeile stau mult mai bine decât barbații la capitolul spălatului pe maini, potrivit cnn.com.

Doamnele și domnisoarele se spală mai des, folosesc sapun și îșii freaca mainile pentru o perioadă mai lunga de timp decât barbații. Trebuie obligatoriu schimbat acest obicei

Doar 5% dintre persoanele care au folosit baia si-au spalat mainile suficient de mult timp pentru a ucide germenii.

Mai mult, doar 31% dintre barbați și 65% dintre femei și-au spalat mainile cu sapun. „Este un decalaj mare. În mod clar, de doua ori mai multe femei decat barbati s-au spalat pe maini”, a spus Susan Michie, profesoara de Psihologie a Sanatatii si director la Centrul pentru Schimbarea Comportamentului din cadrul University College London.

S-au făcut mult mai putine cercetari cu privire la motivul pentru care exista un astfel de decalaj intre sexe cand vine vorba de spalarea mainilor. Susan Michie crede ca este, probabil, un comportament social programat, nu genetic. „Femeile sunt mai preocupate de ingrijire decat barbatii – a copiilor, ingrijirea gospodariei, ingrijirea personala”, a spus ea.

Barbatii se cred prea „duri” pentru a se teme de germeni. „Am vorbit cu unii si ne-au raspuns indignati ca sunt curati si nu trebuie sa se mai spele pe maini. Aveau un sentiment de invincibilitate”, mai spune specialistul.