Motivul pentru care Viorel Hrebenciuc a fost condamnat astăzi la 3 ani de închisoare cu executare. De ce este acuzat politicianul

14 sept. 2021
Motivul pentru care Viorel Hrebenciuc a fost condamnat astăzi la 3 ani de închisoare cu executare. De ce este acuzat politicianul

Au început să curgă din nou condamnările cu închisoare, după ce DNA aproape că intrase în anonimat. Viorel Hrebenciuc, unul dintre cei mai influenți politicienti ai ultimilor 20 de ani a fost astăzi condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare. Nu este la prima pedeapsă de acest tip.

Viorel Hrebenciuc nu a dorit  să facă vreo declarație în timp ce polițiștii în conduceau la mașină pentru a fi încarcerat la Penitenciarul Rahova. El a fost ridicat de la domiciliul casei sale.

Alături de el au mai fost condamnate și Laurea Georgescu, fosta șefă CNA la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare, Narcia Iorga, membră CNA la 3 ani de închisoare cu suspendare. În plus fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan (Pinalty) a primit 3 ani şi 9 luni închisoare cu executare.

Dosarul în care au fost dictate aceste sentinețe este celebrul Giga TV.

Motivul pentru care Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la închisoare în dosarul Giga TV

Viorel Hrebenciuc este acuzat că s-a implicat pentru a-i determina pe funcţionarii din CNA să revină asupra deciziei de retragere a licenţei postului Giga TV – controlat de primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

Narcisa Iorga a fost urmărită urmărită penal de procurorii anticorupţie pentru că i-ar fi sugerat primarului din Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, în ce mod se poate redobândi licenţa şi la cine să apeleze pentru asta, nominalizându-l pe deputatul Viorel Hrebenciuc, conform Mediafax.

Conform DNA, ca urmare a indicaţiilor primite de la Narcisa Iorga, „persoana respectivă i-a solicitat sprijin deputatului Hrebenciuc Viorel, astfel încât acesta să se implice nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului (C.N.A) ca instituţia ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului să revină asupra deciziei prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune respectiv”.

Procurorii anticorupţie susţin că Viorel Hrebenciuc – deputat şi membru al Comitetului Executiv Naţional al PSD -, la cererea lui Gheorghe Ştefan, s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din cadrul CNA ca instituţia să revină asupra unei decizii prin care a fost retrasă licenţa pentru postul Giga TV.