Motivul surprinzător pentru care Mercedes-Benz a anuntat ca va reduce numarul de angajati

01 dec. 2019
Motivul surprinzător pentru care Mercedes-Benz a anuntat ca va reduce numarul de angajati

Daimler, producătorul auto german care deține Mercedes-Benz, a declarat că va reduce numarul de angajati cu cel puțin 10.000 în întreaga lume, deoarece încearcă să finanțeze trecerea la mașini electrice. Șeful personalului Daimler, Wilfried Porth, le-a spus jurnaliștilor că numărul de locuri de muncă pierdute ar fi „în cele cinci cifre”.

Mutarea vine la câteva zile după ce rivalul Audi a spus că va tăia 9.500 din cele 61.000 de locuri de muncă din Germania din motive similare.

Daimler a spus că industria auto trece prin „cea mai mare transformare din istoria sa”.

„Dezvoltarea către o mobilitate neutră de CO2 necesită investiții mari, motiv pentru care Daimler a anunțat la mijlocul lunii noiembrie că va lansa un program pentru creșterea competitivității, inovației și puterii investițiilor” — Daimler

„O parte a acestui program este reducerea costurilor cu personalul cu aproximativ 1,4 miliarde EUR până la sfârșitul anului 2022 și, printre altele, reducerea numărului de posturi de conducere la nivel mondial cu 10%.”

Mașini electrice

Daimler, care are o forță de muncă globală de aproape 300.000 și fabrici din 17 țări, a declarat că va reduce costurile și ocuparea forței de muncă „într-o manieră responsabilă social”, inclusiv utilizarea „fluctuației naturale”.

Producătorii auto germani s-au adaptat lent la noile tendințe tehnologice, incluzand vehiculele autonome și autovehiculele electrice.