Mulți fac greșeala asta! Cum îți cureţi telefonul împotriva coronavirus! Nu folosi niciodată această soluție

Este știut faptul că telefoanele mobile, deoarece le purtăm cu noi absolut peste tot, pot fi un adevărat pachet plin de bacterii pe care îl ținem după noi mereu. Chiar și atunci când dormim, dispozitivul se află la doar câțiva centimetri de noi. În această perioadă în care pericolul și teama cu privire la coronavirus se află tot timpul lângă noi este important să păstram smartphone-ul curat și cu cât mai puține bacterii pe el, mai ales că cercetătorii spun că COVID-19 supraviețuiște pe unele suprafețe zile întregi.

Telefonul, sursă de germeni și microbi

Mulți dintre noi uităm cu lunile să curățăm telefonul mobil, cu toate că îl purtăm mereu cu noi și îl lăsăm pe oriunde. În aceste zile cu riscuri mari de viruși, specialiștii spun că apa și săpunul ne protejează de infectarea cu coronavirus, cu toate acestea, puține sunt telefoanele care se pot spăla. O importantă companie de telefoane a venit recent cu o serie de sfaturi importante pentru populație prin care își protejează telefonul mobil și pe ei însuși împotriva periculosului virus.

Spirtul nu ar trebui folosit niciodată

Atenție, pe lângă faptul că nu ajută în distrugerea COVID-19, fiind mult prea slab, spirtul poate distruge și telefon. Acesta este motivul pentru care această soluție va fi ineficientă și va aduce mai multe probleme. Specialiștii explică că alcoolul medicinal distruge stratul hidrofob și oleofob care protejează ecranul telefonului de pete de lichide sau de grăsime, lucru care va duce la distrugerea lui în timp, atât estetic, cât și funcțional.

Cea mai bună soluție pentru curățarea telefonului

Se pare că ea mai bună soluție pentru curățarea telefonului este un alcool izopropilic care să aibă o concentraţie de 70%, aceasta distruge atât virusul, cât și oferă o curățare potrivită pentru un smartphone. De asemenea, se pot folosi şerveţelele dezinfectante, car ar trebui să distrugă toţi microbii fără să afecteze telefonul. Cu toate acestea, se pare că ea mai bună curățare se face cu ajutorul unei lămpi UV. Aceasta distruge germenii în proporție de 99,99%.

Cum păstrăm telefonul curat

O dezinfectare a telefonului trebuie făcută cât mai des în aceste zile. Cu toate acestea, dacă doriți doar să ștergeți telefonul puteți folosi o lavetă umezită puțin în apă distilată. Alte produse de curățare ar putea distruge ecranul mobilului. De asemenea, dacă aveți prea mult praf sau scame în porturile și crăpăturile telefonului puteți folosi o bucată de bandă adezivă tăiată în bucăți mici și rulată, să intre în orice spațiu și să atragă praful și alte firmituri.

Revista Presei