Ne așteaptă ce e mai rău! Zeci de mii de români afectați. Rafila dă verdictul

14 apr. 2020
Ne așteaptă ce e mai rău! Zeci de mii de români afectați. Rafila dă verdictul
Alexandru Rafila este epidemiolog și reprezentantul României la OMS

Pandemia de coronavirus lovește crunt România. Sunt mii de români infectați, iar alte câteva sute și-au pierdut viața deja. Și acesta este doar începutul.

Ne așteaptă ce e mai rău!

Profesorul Alexandru Rafila spune însă că acesta este doar începutul. Ne așteaptă ce e mai rău. Zeci de mii de români vor fi afectați.

Şeful Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că nivelul maxim al pandemiei de coronavirus în România va fi atins în jurul a 12.000 – 14.000 de cazuri depistate oficial.

„Ramane sa vedem cand ajungem la platou. O sa avem undeva la 12.000- 14.000 in momentul maxim, va incepe ulterior sa scada numarul de cazuri noi zilnice”, a declarat Rafila.

Rafila a mai spus că aşteaptă ca pandemia să dureze doi ani. „Va trebui să ne obişnuim să respectăm în mod curent unele dintre aceste măsuri care sunt introduse acum, adică acelea referitoare la măsurile igienice şi la o anumită distanţare socială, fără să fie exagerate.

Eu mă aştept ca această pandemie să dureze circa doi ani de zile, sigur, cu o scădere a intensităţii transmiterii probabil în anul următor, iar pe de altă parte aştept, este posibil, să ajungem şi la o situaţie de sezonalitate pentru infecţia cu noul coronavirus” , a afirmat profesorul Alexandru Rafila într-o intervenţie telefonică la Digi 24.