Nelu Ploieșteanu a murit. Cine va moșteni averea artistului. Ce scrie în testament

de: Ana Toma
02 apr. 2021
Nelu Ploieșteanu a murit. Cine va moșteni averea artistului. Ce scrie în testament
Nelu Ploieșteanu

Starea lui Nelu Ploieșteanu s-a degradat considerabil, iar cei apropiați se temeau de ce e mai rău, lucru care s-a și întâmplat. Artistul a murit joi seară, după ce virusul a reușit să câștige bătălia. Deși la început nu credea în virus și a preferat să plece acasă pe propria semnătură, starea sa de sănătate a devenit critică în momentul în care s-a prezentat la spital.

IGSU a anunțat în primă fază decesul artistului, iar la câteva ore distanță, reacțiile au început să curgă. Mara Bănică este una dintre personajele care a vorbit despre marea pierderea. Aceasta a mărturisit că se aștepta la așa ceva și spera ca telefonul să nu sune niciodată.

Nelu Ploieșteanu a murit

Jurnalista a povestit la Antena 3 că în ultima vreme, povestea lui Nelu Ploieșteanu i-a ajuns la suflet. Fiica artistului a tot sunat-o în ultimele zile, iar când telefonul a venit în mijlocul nopții, Mara Bănică a știut ce s-a întâmplat.

Mi-a fost și groază când mi-a sunat telefonul. Nu știu de ce mi se întâmplă mie în ultima vreme. M-a sunat fiica lui cu care am vorbit în fiecare zi, și, în momentul în care te sună în crucea nopții, mi-a și spus: ”Știi de ce te sun la ora asta, nu?” Și nici nu a mai fost necesar să îmi spună”, a mărturisit jurnalista, la Antena 3.

Tot mara Bănică a fost cea care a povestit cum a ajuns Nelu Ploieșteanu în stare gravă. Deși artistul era bolnav, nu a vrut să stea la spital. Doar două zile a rezistat la internare și a continuat să nege virusul. O simplă răceală s-a dovedit a fi fatală.

Nea Nelu s-a îmbolnăvit la începutul săptămânii, a fost internat 48 de ore, și cred că făcea parte din categoria bolnavilor ”Toma Necredinciosul”, care a negat virusul și existența lui. De altfel și mie îmi spunea că nu e decât o răceală, motiv pentru care a plecat pe propria semnătură din spital”, spunea jurnalista la acel moment.

Maria Dragomiroiu, în lacrimi

Cântăreața de muzică populară Maria Dragomiroiu a reacționat și ea la scurt timp după tragicul anunț. Potrivit acestia, un om excepțional a părăsit acest pământ. Artista l-a descris ca fiind un om la locul lui și a mărturisit că a avut oportunitatea să cânte alături de el, dar și să învețe lucruri excepționale.

„Este o durere foarte mare pentru noi toţi. Ne-a copleșit! Suntem foarte trişti că Nea Nelu al nostru a plecat dintre noi. A plecat un mare artist, un om excepţional. Îl puneai pe rană, era un om la locul lui. Am avut această mare bucurie, să fiu pe aceeași scenă cu el.

Am învăţat lucruri excepţionale. Este extraordinar! Numai veşti proaste, la câteva zile se mai duce câte un artist şi ne umple inima de tristeţe (…) L-am iubit de prima oară, pentru că era bunătatea întruchipată”, a mărturisit Maria Dragomiroiu, la Antena 3.

Cine va moșteni averea artistului

Nelu Ploieșteanu s-a pregătit din timp pentru momentul tragic. Artistul și-a făcut testamentul încă din 2013 și a împărțit întreaga avere în mod egal, copiilor săi. Chiar el mărturisea că își dorește ca aceștia să nu se chinuie așa cum a făcut-o el.

”Știți de ce? Pentru că eu nu am avut nimic de la părinții mei, n-am avut cu cine să mă cert pe avere”, mărturisea artistul pentru Antena 1.

Spre deosebire de alți artiști, Nelu Ploieșteanu s-ar fi confruntat cu probleme financiare. În 2014, se specula că acesta nu o duce prea bine cu banii, însă el a negat acuzațiile și susținea că are venituri suficiente.

„Îi mulţumesc lui Dumnezeu, că am reuşit să îmi caştig pâinea, pentru mine şi familia mea, atât cât avem nevoie. Nu am ajuns să pice gardul pe mine, aşa cum au sugerat”, mărturisea el.