Nelu Ploieșteanu, în stare foarte gravă la Spitalul Floreasca. Apel disperat al familiei

de: Ana Toma
18 mart. 2021
Nelu Ploieșteanu, în stare foarte gravă la Spitalul Floreasca. Apel disperat al familiei
Nelu Ploieșteanu

Momente disperate pentru familia lui Nelu Ploieșteanu. Acesta se află în stare extrem de gravă și este internat în momentul de față la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Familia sa a transmis un mesaj disperat. 

Nelu Ploieșteanu duce o luptă grea după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Jurnalista Mara Bănică a făcut informația publică prin intermediul contului său de Facebook. Aceasta a purtat o conversație cu una dintre fiicele lui.

Nelu Ploieșteanu se zbate între viață și moarte 

Conform postării trasmise de jurnalistă, Nelu Ploieșteanu este intubat la Spitalul Floreasca, după ce a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Plămânii săi sunt afectați în proporție de 70%, iar saturația este de 50%.

Familia acestuia a ajuns la capătul puterilor și îi imploră pe medicii de la spital să facă tot posibilul pentru a îl salva. 

”În urmă cu 2 minute am închis telefonul cu una dintre fiicele lui nea Nelu Ploieşteanu. Este intubat în stare extrem de gravă, bolnav de Covid, cu o saturaţie de 50% şi cu plămânii afectaţi în proporţie de 70%. 

Acest mesaj este un strigăt disperat al familiei către medicii de la Floreasca, care în ultimele 24 de ore, stresaţi şi obosiţi pe bună dreptate, nu au găsit calea de a comunica cu fiica artistului, Aneta”, a scris Mara Bănică pe Facebook.

Puțină empatie ar schimba totul

Jurnalista a făcut și ea un apel disperat către medici. Potrivit acesteia, empatia și o vorbă bună sunt mai mult decât necesare într-o astfel de situație și ar putea schimba radical starea de sănătate a unei persoane. De asemenea, ea a mai adăugat că înțelege momentele prin care trece familia acestuia, dar și situația în care sunt puși medicii de luni de zile. 

”În astfel de momente, în care părintele tău se luptă pentru fiecare respiraţie, ai vrea să dai viaţă de la tine, doar că să trăiască. Dragi cadre medicale, vă e greu de un an de zile în lupta voastră continuă. Dar puţină empatie şi o vorbă bună pot schimba enorm starea unui om. Vă mulţumesc”, mai scrie Mara Bănică. 

Cine este Nelu Ploieșteanu

Nelu Ploieșteanu, pe numele său real, Ion Dumitrache, s-a născut pe 16 decembrie 1950, într-un sat din județul Prahova. El este căsătorit cu Elena de 40 de ani, alături de care are patru fete, un băiat, dar și trei nepoți. 

Pasiunea sa a început de la 6 ani, atunci când a cântat prima oară la acordeon. La 17 ani a început să câștige și bani pentru munca sa, cântând la o nuntă. Mai târziu, el a învățat să cânte și la pian.

Primul său turneu în străinătate l-a început în 1979 cu Ansamblul Mugurelul și a călătorit în țări precum Franţa, Italia, Belgia şi Olanda. De asemenea, între 1990-1998 a fost vedeta artistică a celebrului restaurant „Şarpele roşu” din Bucureşti.

El le-a cântat marilor politicieni precum Nicolae Ceauşescu, Ion Iliescu, dar şi lui Traian Băsescu.