Neurologul și psihiatrul Constantin Dulcan ne învață cum să gândim pentru a ne împlini visele

08 mai 2020
Neurologul și psihiatrul Constantin Dulcan ne învață cum să gândim pentru a ne împlini visele

La 80 de ani, neurologul și psihiatrul Dumitru Constantin Dulcan pare că a găsit secretul longevității. Fiecare interviu cu acesta este o lecție de viață și o sursă de inspirație pentru fiecare. Întrebat de jurnaliștii Adevărul de ce este mai importantă comunicarea cu „invizibilul” decât tone de cărţi, acesta a dat un răspuns foarte interesant.

„Singura formă de comunicare utilă cu „invizibilul” este credinţa. Studiile efectuate de către psihologi au sesizat efectele favorabile asupra sănătăţii şi longevităţii a celor care au o motivaţie afectivă prin credinţă”, a explicat acesta. Practic, gândind pozitiv, cu credință reușim să ne atingem obiectivele și să ne împlinim visele.

Secretul unei vieți sănătoase

„Sănătatea creierului este o condiţie necesară sănătăţii corpului, deci a longevităţii. Creierul este ca şi muşchiul. Dacă nu este menţinut în continuă activitate, creierul se atrofiază. Sunt necesare minimum trei condiţii pentru sănătatea creierului şi a corpului : gândirea pozitivă – fără stres, ură, invidie, lăcomie şi violenţă; hrănirea prevalentă cu legume şi fructe care completează nevoia de enzime a organismului pentru o digestie completă, mai ales a cărnii şi lactatelor ; o activitate fizică (gimnastică, mers pe jos, cel puţin câte 30 de minute de 3 ori pe săptămână sau alt tip de sport etc). În ultima mea carte „Creierul şi mintea Universului”, recent apărută, am descris pe larg aceste condiţii”, a spus Dumitru Constantin Dulcan pentru Adevărul.

Cât de mult ajută gândirea pozitivă

„Da, gândirea pozitivă întăreşte sistemul imunitar după cum cea negativă ne scade cert capacitatea de apărare imunitară. Prin ce mecanism pot influenţa gândurile pozitive persoane aflate la distanţă de noi ? Gândul este considerat a fi cea mai puternică forţă din Univers. Între doi parteneri, indiferent de distanţa la care se află, dacă îşi transmit gânduri pozitive, prin mijloace tehnice de contorizare a fotonilor, s-a constatat o încărcare fotonică a ambilor interlocutori şi invers, o discuţie contradictorie în termeni de agresivitate provoacă o pierdere de energie a acestora”, a explicat acesta.