Nici tu nu faci asta înainte de a mânca pepene? Riști să te îmbolnăvești grav

14 aug. 2019
Nici tu nu faci asta înainte de a mânca pepene? Riști să te îmbolnăvești grav

Pepenele este cu siguranță vedeta verii. Fie că este galben sau roșu, este nelipsit de pe masa românilor. Totuși, trebuie să fim foarte atenți la modul în care îl consumăm. Specialiștii ne avertizează asupra unui lucru pe care mulți dintre noi nu cred că îl facem atunci când cumpărăm un pepene.

Riscăm boli grave dacă nu spălăm pepenele înainte de a-l tăia. Specialiștii ne aduc aminte că pepenele crește pe câmp, iar pe coaja sa pot fi multe subtanțe dăunătoare. Ulterior, pepenii trec prin diferite mâini până a fi puși la vânzare, fapt ce ne obligă să îl spălăm neapărat atunci când îl cumpărăm.

Așadar, fie că în iei de la piața sau de la magazin, pepenele trebuie spălat bine înainte de a fi consumat. Mai mult, acesta lucru trebuie făcut înainte de a-l depozita în frigider pentru a nu tramsfera microbii asupra altor alimente.

În cazul în care uităm să îl spălăm atunci, este indicat să-l spălăm înainte de a-l tăia pentru a nu introduce microbii în interiorul său prin cuțitul pe care îl folosim.

Cei care nu spală pepenele riscă să se îmbolnăvească de E coli, Salmonella şi chiar hepatita A.