Nimeni nu a știut! Ce job a avut Petre Roman înainte de a intra în politică și ce pensie încasează acum

06 aug. 2020
Nimeni nu a știut! Ce job a avut Petre Roman înainte de a intra în politică și ce pensie încasează acum

Revoluția din anul 1989 a fost un moment foarte important pentru toți românii, iar Petre Roman a fost unul dintre cei care au avut un rol foarte important. A devenit unul dintre liderii de marcă din politică ulterior, ajungând să conducă Partidul Democrat și să devină premier al României.

Puțini știu că înainte de anul 1989 acesta a avut un job, care nu avea nicio legătură cu politica. El a lucrat ca profesor universitar, fiind specialist în fizica fluidelor şi poluarea mediului.

Ce funcții a avut Petre Roman

Petre Roman a ocupat de-a lingul timpului în politica românească, mai multe funcții importante. El a fost membru al Consiliului Provizoriu al Frontului Salvării Naţionale, iar la 26 decembrie 1989 a fost numit prim-ministru, fiind primul premier al României postdecembriste, funcţie pe care a ocupat-o până în toamna anului 1991. A fost și senator între anii 1996 și 2004 și a fost deputat de Brașov în perioada 19 decembrie 2012-9 februarie 2015.

Pentru toate acestea, astăzi încasează o pensie de necrezut. Nimeni nu și-ar imagina câți bani poate încasa. Este chiar o rușine națională, spun toți cei care află suma. Vezi pe infospot.ro ce sumă încasează lunar Petre Roman de la statul român.