Noi informații surpriză! Unde a terminat Facultatea de Medicină Flavia Groșan și ce studii are de fapt rivala ei, Beatrice Mahler

22 mart. 2021
Noi informații surpriză! Unde a terminat Facultatea de Medicină Flavia Groșan și ce studii are de fapt rivala ei, Beatrice Mahler

Flavia Groșan și Beatrice Mahler sunt ambele medici pneumologi, originare din județul Bihor. Și dacă prima a devenit vedetă recent, în urma unui interviu, care s-a viralizat pe rețelele de socializare, cea de-a doua apare de mult timp la televizor. Puțini știu că cele două sunt de fapt rivale și s-au contrazis de multe ori pe teme medicale.

Flavia Groșan a absolvit cu succes Facultatea de Medicină și Farmacie din Timișoara, în timp ce Beatrice Mahler a finalizat mai întâi cursurile Liceului Sanitar din Oradea și apoi Facultatea de Medicină din Oradea, care este mai slab cotată față de celelalte. Mai multe surse politice susțin că aceasta a fost ajutată în carieră de fostul ministru PSD al Sănătății, Florian Bodog.

Flavia Groșan a devenit medic specialist în anul 2000, iar în 2004 pe cel de medic primar în urma examenelor date la Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca.

Flavia Groșan a vrut să fie cadru universitar

În perioada 1994 – 2009, Flavia Groșan a fost medic a activat în cadrul Spitalului de Pneumologie Oradea, iar din anul 2009 și până în iulie 2020, când și-a dat demisia din sistemul public, departamentul de pneumologie din cadrul Spitalului municipal “Dr. Pop Mircea”, Marghita. În urmă cu patru ani și-a deschis propriul cabinet privat, unde oferă și acum consultații online și fața în față.

”În 1991 am terminat facultatea. M-am dus la primul Rezidențiat, pe care nu l-am luat pentru că munceam foarte mult ca și stagiară. Tot timpul am muncit foarte mult. M-am dus la concurs pentru dispensarele care erau atunci.

A fost un concurs cu patru persoane pe loc, într-un sătuc superb. Am stat un an acolo, apoi am luat Rezidențiatul și apoi am început.

Am vrut să fiu și eu cadru didactic universitar, m-am dus la concurs. Am fost preparator cinci ani, șef de lucrări încă cinci ani, apoi am zis stop! Pacientul a fost prioritatea mea, atât m-a interesant (…) Pe unde am plecat am lăsat ceva în urmă”, a povestit medicul Flavia Groșan la Antena 3.

Beatrice Mahler, susținută de fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog

Beatrice Mahler a ajuns în București ca rezident la Institutul Marius Nasta, pe care îl și conduce astăzi. A ajuns foarte rapid și cadru universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie Carol Davilla din București.

Ea a ajuns manager în timpul ministrului Florian Bodog și se bucură de susținere media. În februarie 2020, ministerul Sănătății condus de Victor Costache la acel moment a dat-o în judecată pe motiv că ar fi ocupat ilegal postul. Pandemia a stopat lucrurile momentan, însă s-a încercat de mai multe ori destituirea acesteia. Jurnaliștii de la Libertatea spun că aceasta era bună prietenă cu Georgeta Bumbac, o apropiată a lui Radu Mazăre și PSD, demisă de Ludovic Orban din funcția de secretar general al ministerului Sănătății.