Noi modificări la pensii! Românii care sunt vizați: Se întâmplă de la 1 ianuarie

19 nov. 2019
Noi modificări la pensii! Românii care sunt vizați: Se întâmplă de la 1 ianuarie

Modificărie extrem de importante pentru această categorie de români. Totul se va întâmpla de la data de 1 ianuarie 2020. Este vorba despre schimbări decisive la pensii.

Un important ministru al Guvernului Orban a făcut anunțuri importante. Acesta a precizat că vrea să analizeze și să ofere soluţii legislative prin care să fie eliminate inechităţile din domeniu.

Pensiile militare, modificate la 1 ianuarie 2020

Ministrul Apărării, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut o întrevedere cu reprezentanţii structurilor asociative ale cadrelor militare în rezervă şi retragere, principala temă a discuţiilor fiind situaţia pensiilor militare, se arată într-un comunicat de presă transmis de MApN. „Este foarte important să analizăm şi să venim cu propuneri privind soluţiile legislative prin care să fie eliminate inechităţile în cadrul pensiilor militare de stat, aşa cum a precizat şi prim-ministrul României, Ludovic Orban, în cadrul întâlnirii de lucru de săptămâna trecută de la MApN”, a declarat Ciucă.

Potrivit acestuia, demersul nu afectează în niciun fel indexarea pensiilor prevăzută pentru anul viitor. Toate pensiile militare de stat vor fi indexate cu 4,6 % începând cu 1 ianuarie 2020, aşa cum sunt prevederile legale, sumele aferente fiind prevăzute în proiectul de buget al MApN pentru anul viitor. „Reprezentanţii structurilor asociative au reiterat propunerile făcute anterior care să vină în sprijinul rezolvării acestei probleme”, se mai arată în comunicatul MApN.

Discuţiile vor continua marţi în cadrul grupului de lucru constituit din specialiştii MApN şi cei ai structurilor mediului asociativ şi al cărui obiectiv este elaborarea unui proiect de ordonanţă de urgenţă care să elimine inechităţile în procesul de calcul al pensiilor militare de stat.