Noi zile libere pentru români! Se dă lege: Ce condiții trebuie să îndeplinești

Veste imensă pentru această categorie de români. Vor avea noi zile libere de la stat. Se dă lege. S-au aflat și condițiile pe care trebuie să le îndeplinești.

Noi zile libere pentru români!

Românii vor avea parte de noi zile libere. Este directivă de la Uniunea Europeană care își dorește un echilibru între viața profesională și cea privată.

Pentru ca acest criteriu să se îndeplinească s-a stabilit că este nevoie de un număr mai mare de zile de concediu.

S-a aflat și care sunt românii care vor beneficia de aceste zile libere suplimentare. Este vorba despre cei care au devenit părinți sau îngrijitorii.

Din expunerea oficialilor Uniunii Europene reiese că părinții ar putea primi chiar și patru luni de concediu. Uniunea Europeană dorește să mărească gradul de participare al femeilor pe piața muncii și să convingă bărbații să participe mai mult la creșterea copiilor.

Mai mult, vor apărea stimulente pentru bărbații care doresc o mai mare implicare.

Concediul de paternitate – tatăl va primi 10 zile lucrătoare de concediu în cazul nașterii copilului, indiferent de starea civilă (poate să nu fie căsătorit cu mama copilului);

Concediul pentru creșterea copilului – fiecare părinte va primi 4 luni de concediu până la vârstă de 8 ani a copilului;

Concediul de îngrijitor – acest concediu se referă la rude, iar rude înseamnă fiul, fiica, mama, tatăl sau soțul (soția) unui lucrător. Pentru a fi îngrijite rudele, iar lucrătorii au dreptul la 5 zile de concediu pe an;

Mai mult, se pot acorda zile libere, în situații de forță majoră, dar se poate face și un program de lucru flexibil.

Revista Presei