Noua Kia Sorento 2020 va fi dezvăluită la showul auto de la Geneva

08 feb. 2020
Noua Kia Sorento 2020 va fi dezvăluită la showul auto de la Geneva

Kia a confirmat că nouă generație a SUV-ului Sorento va fi dezvăluită la showul auto de la Geneva, pe 3 martie. Anunțul a fost însoțit de lansarea a 2 schițe, ce ne dau indicii despre design-ul exterior al mașinii. Compania coreeană a confirmat că noul model „este primul vehicul bazat pe platforma de generație nouă pentru SUV-uri de dimensiuni medii”, fiind pus la dispoziție în variantă hibridă pentru început.

Săptămâna trecută, imaginile postate pe pagina de Facebook Kurdistan Automotive, au ilustrat un prototip necamuflat. Putem observa că noul Sorento are un design mai pătrățos, în comparație cu generația precedentă ce avea forme mai rotunde, remarcându-se de asemenea și grila de tip „nas de tigru” a noului model, ce va fi implementată pentru noul design frontal.

Design-ul părții din spate pare să se inspire de la SUV-ul Telluride ce se vinde în SUA, cu stopuri verticale, și un difuzor cu design cromat.

Aceste imagini ne-au dat indicii și despre interiorul noului rival al Skodei Kodiaq. Bordul are montat central un sistem de infotainment mare, însoțit de niște guri de ventilație, fiind remarcabilă lipsa butoanelor și a comutatoarelor.

SUV-ul împărtășește o mare parte din platformă, din componentele mecanice și din tehnologie cu noul Hyundai Santa Fe, fiind comparat cu BMW X5,  un model mai scump, acest fapt dovedind ambiția brandului coreean.

Noul Santa Fe este puțin mai mic față de generația actuală de Sorento, având o lungime de 4,77 m și o lățime de 1,89 m. Oricum, ar trebui să rămână unul dintre cele mai spațioase SUV-uri cu 7 locuri.

Este de așteptat ca noul Sorento să vină inițial cu motorul diesel de 2,2 litri, împreună cu transmisia automată în 8 trepte, și cu tracțiune integrală pentru variantele mai scumpe.

Va exista și un motor pe benzină, în 4 cilindri – cel mai probabil o versiune cu turbosuflantă a motorului de 1,6 litri de pe Kia Niro – și un motor electric amplasat în zona osiei din spate, pentru a obține o tracțiune integrală electrică.