Noul Audi A3: un rival premium pentru Golf

01 apr. 2020
Noul Audi A3: un rival premium pentru Golf

Cei de la Audi au reinventat popularul A3: de la apariția acestuia în 1996, în jur de 5 milioane de unități au fost vândute, de-a lungul a 3 generații. Acum, compacta premium de volum a fost regândită: aceasta este mai sportivă, și are parte de tehnologie nouă. Bineînțeles, discutăm și despre un design nou.

În Europa, Audi vor porni cu noul A3 Sportback, ce va fi disponibil începând din mai în 3 variante de motorizare: pe lângă varianta 35 TFSI ce are un motor pe benzină de 1,5 litri și o transmisie manuală în 6 trepte, vor mai fi disponibile 2 variante diesel: 30 TDI, ce dezvoltă 115 CP, cu o transmisie manuală în 6 trepte.

Discutăm și despre varianta 35 TDI: ce are un motor de 2 litri, care dezvoltă 150 CP, având parte de o transmisie automată cu dublu ambreiaj în 7 trepte, necesară pentru că mașina să poată gestiona cuplul de 360 Nm. Își vor face apariția și alte motorizări: la scurt timp după lansare vom avea parte și de o varianta 35 TFSI cu un sistem hibrid pe 48 de volți, beneficiind de o frânare regenerativă eficientă, ce va îmbunătăți autonomia de rulare în mod strict electric.

Varianta 35 TDI are un comportament virator foarte bun; livrarea cuplului este energică, însă nu dă niciodată senzația că ar copleși roțile din față. Direcția este mai precisă decât a predecesorului, mașina simțindu-se agilă, însă nu putem spune că va fi preferată entuziaștilor. Noul A3 pune accentul pe călătoriile confortabile de zi cu zi.
Noul A3 nu este rigid în mod excesiv, chiar și în varianta de echipare S-line.

Amortizoarele active (ce costă 950 de euro) sunt de folos, fiind eficiente chiar și pe cele mai dificile suprafețe. Șoferul are de ales dintre 5 moduri de condus, prin intermediul butonului Drive Select, ce se află pe consola centrală. Diferențele dintre aceste moduri de condus pot fi simțite cu ușurință.

Audi A3 Sportback: un design distinctiv față de predecesorii mai anoști
Farurile LED conferă mașinii un aspect mai impunător. Varianta adaptivă a acestor faruri – ce este opțională – este compusă din segmente LED speciale, ce alcătuiesc o matriță de pixeli.
Pe durata nopții farurile LED adaptive se dovedesc a fi foarte utile în diversele situații în care te-ai putea regăsi.

Continuarea în pagina următoare: