Noul Ford Ranger Raptor 2020 V8 – cu putere de Mustang

03 feb. 2020
Noul Ford Ranger Raptor 2020 V8 - cu putere de Mustang

Ford pregătește în secret o versiune de performanță a camionetei Ranger, ce va folosi motorul V8. Planul a fost dezvăluit de publicația Wheels Magazine din Australia.

Ford este brandul care vinde cele mai multe vehicule 4×4, și se pregătește să înlocuiască motorul diesel în 4 cilindri, cu motorul de pe Mustang, de 5 litri în configurație V8.

Acesta nu este un proiect global, fiind un proiect realizat de Ford Australia, rezultând în urma unui efort ingineresc local.

Însă, la acest proiect nu au participat cei 1000 de angajați ce au creat arhitectura T6 de pe Ranger și Everest, acesta fiind asignat unei firme terțe.

Noul Ranger face parte dintr-o listă tot mai mare de vehicule produse în număr mic, realizate la nivel local – listă ce include viitorul Mustang R-Spec, construit de Herrod Performance, și recentul Nissan Navara Warrior, construit de Premcar. Noul Ranger va respecta standardele de durabilitate și siguranță impuse de brandul american, și va fi vândut prin intermediul reprezentanțelor Ford, cu o garanție normală, de 5 ani.

Cum vor implementa V8-ul de pe Mustang în Raptor?

În spatele cortinelor, există un proces complex de a transforma vehiculele Raptor normale în mașinării V8 de performanță.

Vehiculele Raptor donatoare vor ajunge în Australia cu motoarele diesel, și vor trece printr-un „transplant” ca parte a un proces complex de îmbunătățire a performanței.

Cheia acestei transformări o reprezintă motorul V8 Coyote de pe Mustang.

Acesta este un motor cu o cilindree de 5038 cc, cu injecție directă și doi arbori cu came în chiulasa (DOHC), ce a fost îmbunătățit în 2018, pentru a produce 454 CP, și un cuplu de 555 Nm – mai mult decât motorul V8 de 6,2 litri de pe Holden Commodore SS (407 CP).

Cu toate că detaliile legate de performanțele noului Raptor nu au fost anunțate oficial, ne așteptăm ca acesta să aibă o performanță similară cu cea a actualului Mustang GT.

În mod esențial, motorul V8 promite să rezolve problema ce atrage critica tuturor împătimiților – accelerarea în linie dreaptă.