Noutate absolută! De ce este recomandat să mâncăm carne de porc. Beneficiile pe care le aduce conform medicilor

carne-300×225

Evitați carnea de porc, dar o alegeți pe cea de pui? Mai gândiți-vă, mai ales că foarte mulți producători nu au limite și hrănesc păsările cu concentrate îmbibate în antibiotice. Aceasta ajung în corpul nostru și produc adevărate ravagii. Carnea de porc pare a fi mai ferită.

Medicii recomandă mai ales mușchiul de porc, care este carne slabă, însă nici ceafa de porc nu trebuie evitată, mai ales dacă aveți ceva lipsuri în organism.

De ce este bună carnea de porc

”Carnea rămâne o sursă de proteine de origine animală, saţioasă şi cu gust bun. Din păcate, noi mâncăm mai mult după gust şi mai puţin după necesarul zilnic de nutrienţi. Carnea de porc conţine atât grăsimi saturate, cât şi nesaturate, muşchiul fiind încadrat în carne slabă, iar ceafa şi coastele în carne grasă.

Carnea de porc poate reprezenta pentru organism şi o sursă bună de fier. O recomand pacienţilor, cu măsură, în cazul anemiei feriprive, adică lipsei de fier. O porţie de 100 g de carne de porc oferă aproximativ un sfert din necesarul zilnic de fier”, spune nutriţionistul Florin Ioan Bălănică pentru CSID.

Persoanele care exclud din dietă carnea, de orice tip, se confruntă cu deficienţa de zinc. Fierul, zincul şi vitamina D, pe care carnea roşie le conţine, sunt absorbite mai eficient de către organism, spre deosebire de alte alimente.

Revista Presei