Toggle Menu
  1. Home/
  2. Descopera/

NU AI NEVOIE DE PĂRERILE SAU SFATURILE NIMĂNUI CA SĂ FII UN OM FERICIT!

  1. Home/
  2. Descopera/

Nimic nu este mai nasol decât să depinzi de cineva, mai ales după încurajări sau vorbe frumoase.
Pentru că dacă stai după cineva care să îți spună îți fiecare zi sau ori de câte ori ai nevoie că tu ești cel mai bun/cea mai bună, cel sau cea mai tare, cel mai frumos sau cea mai frumoasă, s-ar putea să aștepți degeaba pentru că unii nu o vor face.

Asta pentru că ori nu știu sau pentru că nu vor.

Poate că sunt oameni cărora le place să te vadă cum ești căzut la pământ.

Te văd că te chinui și că îți este greu, dar în loc să îți spună ”hai că poți și că vei reuși”, ei vin la tine și îți aduc aminte pentru a nu știu câta oară că te chinui degeaba, că nu ești în stare de nimic și că nu ești bun de nimic.

Dacă ești acel om care este dependent de ceea ce spun alții despre el și de sfaturile celorlalţi, atunci când primești un asemenea ”sfat” de la un asemenea prieten sau cunoştinţa ”binevoitoare” și cu sufletul ”cald”, în loc să te scoată din groapă, mai tare te bagă.

În momentele asta, atunci când este mai greu, tu trebuie să fii cel mai bun prieten al tău pentru că dacă tu nu eşti, atunci cine?

Nu toți avem norocul de a avea oameni de calitate pe lângă noi care să știe ce să ne spună atunci când avem foarte multă nevoie de o vorbă bună. Nu toți ne naștem în familii cu părinți care să ne încurajeze și care să știe cum să ne vorbească astfel încât să evoluăm frumos.

Iar asta este o bună oportunitate ca să învățăm să nu mai depindem de alții, să fim proprii noștri stăpâni, psihologi, traineri și ce mai vrei tu.

Faza tare este că atunci când începi să devii puternic psihic, te vei rupe de acei oameni care înainte în loc să te încurajeze te puneau la pământ. Și vor observa cum tu nu îi vei mai băga în seamă, cum ușor, ușor nu vei mai avea nevoie de ei. Iar ei se vor sufoca, vor începe să își pună întrebări, să devină curioși, că de ce nu mai ai nevoie de ei, ce s-a întâmplat?

Nu ai nevoie de părerea nimănui sau de încurajările nimănui ca să te simți bine
Ca să fii motivat sau ca să ai încredere în tine. Dacă în jurul tău ai oameni care nu știu altceva decât să râdă de tine și să îți ”dea la gioale”, înseamnă că nu ai nevoie de sfaturile lor pentru că nu vor face altceva decât să te lovească și mai mult.

Să te lovească cu vorbe pentru că uneori vorbele te afectează mai mult decât o palmă.

Dacă nu ai în jur oameni cu care să te poți sfătui atunci sigura persoană de la care poți cere sfaturi ești tu. Spune-ți mereu că ești un om inteligent, că ești un om frumos, că ești cel mai tare, că ești cel mai sau cea mai specială. Asta nu înseamnă că te va face un om arogant, ci te va ajuta să îți crească stima de sine. Cu timpul vei descoperi alte tehnici care să te ajute să faci asta, dar până atunci trebuie să începi de undeva.

Ioana