Nu ai voie, sub nicio formă, să bei asta dacă vrei să slăbești! Un medic a spus totul

De cele mai multe ori, când vorbim depre diete și regim alimentar pentru slăbit, ne gândim la ce să mâncăm sau să nu mâncăm. Însă un aspect foarte important în procesul de slăbit este și ceea ce bem. Medicul Mihaela Bilic a spus ce avem voie să bem și ce să nu bem dacă vrem să slăbim. 

„Între mese nu e voie să ronțăiți, însă de băut puteți bea.

Când vorbim de lichide, ele au un alt tip de importanță pentru dietă. În primul rând e vorba de apă, acel lichid incolor, inodor, insipid și transparent de care depinde viața noastră. Fără mâncare putem trăii câteva săptămâni, fără apă doar câteva zile.

Tot APĂ înseamnă și ceaiul sau cafeaua, băuturile răcoritoare fără zahăr (zero) și laptele (are 87% apă și toate mineralele de care are nevoie organismul). În schimb nu înseamnă APĂ sucurile de fructe (chiar și cele fără adaos de zahăr), băuturile energizante, băuturile răcoritoare, icetea-ul, alcoolul- fie că e vin, șampanie, bere sau tărie.

Băute pe burta goală, lichidele părăsesc stomacul aproape instantaneu, deci e puțin probabil să țină de foame. Însă hidratează și ajută organismul să elimine toxinele. Dacă sunteți ca și mine și nu puteți bea apa ca atare (chioară), vă recomand câteva variante de apă cu gust:  infuzia de fructe uscate (e tot un ceai), apa cu felii de citrice sau băuturile cu îndulcitori- care au ca efect scăderea apetitului în general și a poftei de dulce în special. Ultima mea descoperire: sucul de aloe.

Zero au și bobițele acelea care seamănă cu miezul de struguri.

Cat despre Cafe latte am mai spus, dar merită să repet: ține stomacul plin 2-3 ore, deci e o soluție de rezervă în cazul în care chiar vi se face foame. În schimb cafeaua simplă crește viteza de golire a stomacului și e un digestiv. Atenție, n-ar fi de mirare să vi se facă foame dacă nu puneți 1-2 biscuiți lângă ea. Concluzia? Beți lichide fără calorii, câteodată chiar ajută să mai uităm de mâncat,” a scris Mihaela Bilic, pe contul de Instagram.

Loading...

Revista Presei