Nu băgați cartofii la congelator. Ce se întâmplă când veți încerca să-i mâncați

de:
07 iul. 2021
Nu băgați cartofii la congelator. Ce se întâmplă când veți încerca să-i mâncați

Cartofii prăjiți sunt probabil felul de mâncare pe care nimeni nu-l refuză în orice moment al zilei și e de înțeles. Sunt delicioși, dar și sățioși, singurul lor dezavantaj reprezentându-l uleiul în care sunt făcuți.

Probabil ați mai încercat să degustați și vestițiii cartofi semipreparați deja congelați și ați observat diferența de gust, însă ce facem dacă vrem să încercăm și noi această tactică acasă?

Ce se întâmplă când bagi cartofii la congelator

Nu băga niciodată cartofii la congelator după ce i-ai tăiat. Probabil ai observat oricum că atunci când îi tai și nu îi ții în apă, ei încep să se înegrească. Ei bine, același lucru se va întâmpla și dacă îi vei băga la congelator.

Fie că stau doar câteva ore sau o zi două, când vei dori să îi prepari, vei realiza că nu mai ai ce să faci cu ei. Totuși, există o modalitate în care poți congela cartofii naturali și să te bucuri de gustul lor așa cum îți dorești.

Cum congelezi corect cartofii

Primul pas este să tai cartofii la dimensiunile pe care le dorești. Ei trebuie lăsați zece minute în zeamă de lămâie și uscați apoi cu un prosop de hârtie.

Te poți apuca în acest timp să încingi uleiul. Adaugă cartofii doriți în ulei și prăjește-i doar pentru câteva minute, nu așa cum faci în mod normal. Nu trebuie să se rumeneasă, ci doar trebuie să absoarbă uleiul.

După ce ai prăjit cartofii lasă-i pe un prosop de hârtie să se răcească complet, iar după ce ajung la temperatura camerei, pregătește-te de înghețat. Cartofii se întind pe o tavă mare și se lasă la congelator 20 de minute. Se scoate apoi tava, pentru a-i putea pune în pungi. De acum, oricând ți-e poftă de cartofi, vei scăpa de orice bătaie de cap și vei putea să îi prăjești mai rapid, fără a mai sta să îi tai.