Nu combinați brânza cu aceste medicamente! Vă poate crește tensiunea arterială până la moarte! Nutriționistul Lygia Alexandrescu avertizează

07 mart. 2021
Nu combinați brânza cu aceste medicamente! Vă poate crește tensiunea arterială până la moarte! Nutriționistul Lygia Alexandrescu avertizează
Foto: Waldemar Brandt on Unsplash

Românii sunt campioni la înghițit medicamente fără ca acestea să fie prescrise de medici, astfel că de multe ori ajung să le combine cu diverse alimente, ceea ce devine riscant pentru organism. Nutriționistul Lygia Alexandrescu a explicat într-una din intervențiile sale la Antena 3 cât de rău ne putem face singuri, dacă nu respectăm niște reguli de bază atunci când vine vorba despre medicamente.

Niciodată nu trebuie să combinăm brânzau sau mai bine zis brânzeturile îmbătrânite, cum sunt celebrele brie, parmezan, cheddar și Roquefort cu antidepresivele de tip MAO (grup de medicamente care trateaza depresia, exemplu: Nardil și Parnate) întrucât acest lucru poate duce la creșterea tensiunii arteriale atât de mult, chiar până la fatalitate.

Nu combinați sucul de grapefruit cu medicamentele care controlează colesterolul

Același lucru este valabil și pentru fasolea, varza murată, fasolea verde italiană, bere, vinul roșu, pepperoni și avocado prea copt. Așadar acestea nu trebuie combinate cu antidepresivele de tip MAO.

De asemenea, trebuie mare atenție la sucul de grapefruit. Acesta nu se bea, dacă luați medicamente pentru controlul colesterolului, unele medicamente psihiatrice, estrogeni, contraceptive orale și multe medicamente pentru alergii. Când se produce această combinație, ficatul este suprasolicitat și nu mai poate lucra la parametri optimi.

Cei care au astm și iau medicamente pentru a-și trata această afecțiune este bine să evite băuturile cu cofeină deorece pot provoca excitabilitate excesivă.

Roșiile crează mari probelem digestive persoanelor sensibile

Dacă aveți un stil de viață mai puțin sănătos și abundă în grăsimi, mare grijă atunci când luați medicamente antiinflamatorii și pentru artrită. Combinația poate produce leziuni la rinichi și poate lăsa pacientul senzație de somnolență și sedare spune nutriționistul Lygia Alexandrescu.

Se apropie cu pași repezi sezonul delicioaselor roșii, dar puțini știu, că pe lângă pesticide, acestea conțin și o substanță toxică denumită solanină care poate declanșa dureri de cap la persoanele sensibile. În plus, poate provova alergii, dar și reflux gastroesofagian.

Cei care au frecvent tulburări digestive ar trebui renunțe la roșii sau să le consume rar întrucât acestea pot declanșa destul de multe probleme intestinale, mai ales dacă mai sunt și stropite cu diverse substanțe toxice sau forțate să se coacă mai repde.