Nu consuma niciodată acest fruct dacă la masă ai mâncat carne! Se pot crea blocaje digestive și întregul organism va fi dat peste cap. Medicii avertizează

fructe
Photo by Mahdiar Mahmoodi on Unsplash

Nu este deloc ușor să respectăm regulile alimentare, recomandate de nutriționiști, însă dacă nu le luăm în calcul, în timp nu vom mai reuși să dăm de cap problemelor digestive. Combinațiile greșite de alimente pot provoca adevărate ravagii în organism. Mâncarea rămâne nedigerată și imediat poate să apară indigestia.

Medicul nutriționist Valentin Răducu avertizează că atunci când ne confruntăm cu dureri de stomac, exces de gaze, greață, oboseală, după masă, de cele mai multe ori cauza o reprezintă o combinație deloc indicată de alimente la aceeași masă. Foarte mulți consumă fructele greșit. După masă și mai ales după ce au mâncat carne.

„Trebuie să acordăm o mare atenţie necesităţilor propriului organism, aşa că în cazul în care ne confruntăm cu excesul de gaze, dureri stomacale, trebuie să ştim că de vină sunt alimentele pe care le consumăm în fiecare zi. Cartofii alături de carne sunt cu adevărat o bombă calorică, iar combinaţia dintre paste şi carne este în principiu cam la fel, nu este indicat să combinăm la aceeaşi masă carbohidraţi cu proteine“, a declarat Valentin Răducu, într-un interviu.

Când se mânâncă fructele

Corect este să optăm pentru fructe cu 30 de minute înainte de masă, pentru că pregătesc tractul digestiv. Cel mai grav și greșit este să așezăm pe aceeași masă și banane și carne. Atunci digestia va fi și ma mult îngreunată și se pot crea blocaje digestive.

„Fructele trebuie consumate doar proaspete, nu compot şi la mese separate”, avertizează și nutriționistul Lygia Alexandrescu.

Bananele nu se combină nici cu laptele. Așa că evitați să le consumați la aceeaşi masă.

Fructele dulci cum sunt merele, bananele, strugurii, perele nu se combină cu niciun  alt aliment și nici între ele. Cele e acide, însă – citricele, kiwi se pot consuma la aceeași masă, avertizează medicii.

Revista Presei