Nu este de glumă! Avertisment pentru tineri, în faţa coronavirus: Nu sunteţi invincibili!

Nu este de glumă cu coronavirus. După ce iniţial se credea că doar persoanele în vârstă trebuie să fie mai atente, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a transmis vineri un avertisment tinerilor, încercând să le explice că nu sunt invincibili în faţa noului coronavirus şi că riscă să se îmbolnăvească foarte grav sau chiar să moară.

Anunţul transmis de OMS

Oficialul a transmis că zi de zi medicii află lucruri noi despre noul coronavirus şi boala pe care o provoacă, COVID-19. Mai mult, acestaa atras atenţia că, deşi persoanele vârstnice sunt cele mai afectate, tinerii nu sunt scutiţi de chinurile infectării cu acest virus. Ultimele informaţii oficiale arată că persoanele sub  50 de ani formează o parte semnificativă a pacienţilor care necesită spitalizare.

”Astăzi am un mesaj pentru tineri: Nu sunteţi invincibili, acest virus vă poate conduce la spital timp de săptămâni şi poate chiar să vă ucidă. Chiar dacă nu vă îmbolnăviţi, alegerile pe care le faceţi în deplasările voastre pot fi o problemă de viaţă sau de moarte pentru altcineva”, a transmis directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă online.

Tinerii cred că nu sunt afectaţi

Mulţi tineri au impresia că noul coronavirus afectează doar persoanele vârstnice, dar nu şi pe ei, a spus Ghebreyesus, cerându-le să-şi limiteze viaţa socială pentru a proteja persoanele cele mai fragile. „Unul din lucrurile pe care le-am învăţat este că deşi persoanele vârstnice sunt cel mai dur afectate de maladie, tinerii nu sunt scutiţi şi o parte importantă din persoanele sub 50 de ani au trebuit să fie spitalizate”, a mai spus acesta.

Ultimele date privind coronavirus sunt teribile

Conform ultimelor date, numărul cazurilor de persoane infectate este în prezent de aproape 270.000 la nivel mondial. Mai mult, 167.856 sunt cazuri active, iar numărul deceselor se apropie de 11.300. Cu toate acestea, liderul OMS spune că exemplul Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus în China, unde niciun caz nou nu a mai fost înregistrat de joi, este o „speranţă” pentru lume. „Ieri, Wuhan nu a raportat niciun caz nou pentru prima dată de la apariţia epidemiei. Wuhan dă speranţă restului lumii arătând că şi cea mai gravă situaţie este reversibilă”, a mai spus acesta. Pentru a doua zi consecutiv, China nu a raportat vineri nicio contaminare locală nouă, chiar dacă numărul cazurilor importate a atins un nivel record (39).

Loading...

Revista Presei