Nu este de glumă! Coronavirusul rezistă mult pe aceste obiecte. În aer, doar până la 3 ore

Avertisment important al cercetătorilor. Se pare că noul coronavirus este extrem de rezistent, fiind greu de îndepărtat de pe anumite suprafețe. Se știe deja că spirtul nu îl distruge, iar oamenii de știință au descoperit că COVID-19 supraviețuiește timp de trei ore în aer, după ce o persoană contaminată a trecut prin zona respectivă. Mai mult, virusul se poate transmite la o distanță de peste 4.5 metri, rezistând timp de două trei zile pe anumite suprafețe.

 COVID-19, un adevărat pericol

Din punct de vedere epidemiologic, COVID-19 aduce numeroase probleme cercetătorilor. Se pare că acesta rămâne activ pe anumite suprafețe pentru o lungă perioadă de timp. Șocant este faptul că acesta supraviețuiește pe carton până la 24 de ore, iar pe plastic și oțel până la două sau chiar trei zile, lucru extrem de îngrijorător. Cu toate acestea, studiul avertizează că testele făcute în laborator ar putea să nu reflecte 100% realitatea, dar este pas pentru a înțelege cât de „agresiv” este virusul, dar și modalitățile de prevenire împotriva lui.

Analizele efectuate de cercetători

Cercetătorii de la Institutul Naţional de Sănătate, Princeton şi Universitatea din California au făcut mai multe experimente cu coronavirus după ce au expus diferite materiale la COVID-19, în laborator, într-un spațiu controloat. Astfel, aceștia au descoperit că virusul a rămas activ pe suprafeţe o perioadă îndelungată. Șocant este faptul că virusul a rămas activ şi în aerosoli, ataşat de particule care rămân în aer, timp de trei ore. Se pare că cercetătorii americani vor să descopere modul în care condiţiile de mediu, cum ar fi temperatura şi umiditatea, afectează capacitatea virusului de a rezista pe anumite obiecte. De asemenea, aceștia vor să afle dacă răspândirea poate încetini în timpul verii calde, aşa cum se întâmplă în cazul gripei.

Loading...

Revista Presei