Nu folosiți aceste ingrediente în omletă! Mulți fac această greșeală imensă! Medicii avertizează: creați o bombă pentru organism

08 sept. 2020
Nu folosiți aceste ingrediente în omletă! Mulți fac această greșeală imensă! Medicii avertizează: creați o bombă pentru organism

Omleta este unul dintre preparatele preferate ale românilor. Fie că se pregătește acasă sau se comandă la un restaurant, acest fel de mâncare se regăsește în meniul oricui cel puțin o dată la două săptămâni, potrivit specialiștilor. Puțini știu, însă că aceasta poate deveni o bombă pentru organism dacă nu este preparată corectă.

În primul rând nu adăugați niciodată în omletă apă, smântână sau lapte. Va ieși apoasă, iar gustul va fi unul modificat în rău. Medicii avertizează și cu privire la un alt ingredient pe care toți îl folosim din plin când pregătim ouăle: brânza. Ei bine, se crează o combinație care crează mari probleme digestive celor care sunt mai sensibili.

„În omletă trebuie să punem întotdeaună legume, nu brânzeturi pentru a putea evita problemele de sănătate care pot apărea. Carbohidraţii trebuie consumaţi trebuiesc consumaţi singuri la masă, iar cel mai bine să alegem făinoasele şi cerealele integrale şi să excludem fin dietă defintiv pâinea albă şi produsele de patiserie“, a spus medicul nutriționist Valentin Răducu.

Cum se prepară omleta perfectă

Alegeți ouă proaspete, preferabil de la țară. Verificați-le în apa, vedeți dacă se scufundă sau nu. Dacă se ridică la suprafață, nu sunt bune.

Apoi le spargeți și le bateți foarte bine preferabil cu o spatulă rezisentă la căldură sau o paletă de lemn. Evitați furculița. Apoi le puneți rapid în tigaie pentru a-și păstra textura perfectă.

Omleta nu se pregătește la foc iute, ci la foc mediu. În tigaie adăugați doar o picătură de ulei pentru ca oul să-și păstreze gustul natural. Altfel devine uleios și greu de digerat.

Dacă vreți să faceți omletă cu ciuperci, de exemplu, căliți mai întâi bine ciupercile și abia apoi adăugați ouăle, altfel nu vor ieși bune. Dacă vreți să fie foarte pufoasă, puteți adăuga și puțin bicarbonat în ea.