Nu ignora niciodată aceste simptome! Neurologul Vlad Ciurea spune că ascund o boală extrem de gravă

de:
27 aug. 2021
Nu ignora niciodată aceste simptome! Neurologul Vlad Ciurea spune că ascund o boală extrem de gravă
Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash

Când organismul ne dă anumite semne, este bine să le luăm în calcul. Chiar dacă nu ne încurcă prea mult în activitățile zilnice, ele pot ascunde afecțiuni grave, spune celebrul neurolog Vlad Ciurea.

Depresia este una din bolile care afectează un numărd in ce în ce mai mare de persoane. Cum se caracterizează? Un sentiment continuu de tristețe și lipsă de activitate sau de interes, care uneori poate fi asociat cu întâmplările de zi cu zi.

Simptomele depresiei

Chiar dacă la prima vedere nu pare un lucru chiar atât de important, în cazuri severe, oamenii necesită tratament pentru a scăpa de aceste stări. Ele îi vor încomoda în activitățile de zi cu zi, la un momendat unii pacienți renunțând chiar și la locul de muncă.

Pentru a oferi o mână de ajutor celor care se confruntă cu astfel de simptome, Vlad Ciurea, renumit medic neurochirurg, a vorbit pentru Antena 3 despre depresie, dar și despre simptomele ei.

Conform acestuia, depresia este boala secolului și poate rupe în final o persoană de realitate, fără ca aceasta să își da seama când a avut loc tercerea.

”Depresia este o boală, afectează creierul și arată o schimbare a modului de comportament în totalitate. Este o boală gravă a secolului nostru, se manifestă prin tulburări de somn, tristețe, oboseală generală și scăderea puterii de concentrare. Sunt cele patru mari elemente ale depresiei, și lipsa totală de conexiunea cu exteriorul” a explicat prof. Vlad Ciurea.

Cum combați depresia

Pentru a combate efectele depresiei și pentru a nu ajunge în momentul care este nevoie de un tratament medicamentos, neurologul recomandă activități cât mai plăcute.

Socializarea, aerul curat, dar și alimentația sunt esențiale pentru un corp și o minte sănătoasă. Se recomandă consumul de fructe, lichide, ciocolată și chiar și vin roșu, alimente care ne pot da o stare de bine fără prea multe bătăi de cap.

Ca să nu mai vorbim de optimism și de o odihnă constantă pentru ca organismul nostru să aibă timp să se refacă.

”În primul rând, trebuie să facem o resetare generală. Nu mă refer numai la partea medicamentoasă. Contează extrem de mult socializarea, aerul curat, apa cât mai curată și alimentația cât mai bună. Creierului nostru nu îi place pita și slana, nici mesele foarte târzii, nici încărcarea cu glucide și grăsimile cât mai multe.

Lucruri cât mai ușoare, semințe, fructe, lichide bune, cafeaua, ciocolata, un pahar de vin roșu. Zâmbetul și optimismul contează enorm de mult, și odihna. Mențin părerea că la ora zece trebuie să intrăm în odihnă ca acest organ suprem să se refacă”, explică Dr. Prof. Univ. Alexandru Vlad Ciurea.