Nu mai adăugați acest ingredient în clătite! Le strică mult gustul. Care este rețeta perfectă. Mulți greșesc în preparare

clatite
Photo by Ala on Unsplash

Clătitele sunt probabil cel mai simplu și delicios desert de preparat. Rețeta tradițională o cunoaște toată lumea și fiecare o adaptează după gust. Însă puțini știu că cele mai sănătoase clătite, pe care le pot mânca fără restricții chiar și cei care au numeroase probleme digestive, sunt cele fără lapte.

Mulți specialiști în nutriție recomandă ca acest ingredient să fie mult diluat atunci când îl folosim în preparerea mâncărurilor și asta pentru că poate crea probleme digestive, chiar și celor care nu sunt atât de sensibili. De asemenea NU mai adăugați praf de copt în ele. Mulți fac această greșeală, dar nu face bine organismului în această combinație, așa că evitați-l. Se poate foare bine și fără.

Astăzi vă recomandăm rețeta pe care noi o considerăm perfectă și asta pentru că veți avea parte nu doar de clătite super delicioase, dar și foarte sănătoase.

Dacă doriți să faceți clătite de post, folosiți fix aceeași rețetă, doar că eliminați ouăle și stropul de lapte adăugat. Vă asigurăm că vor ieși la fel de bune.

De ce ingrediente aveți nevoie pentru 7 clătite

150 grame făină

250 ml apă minerală

50 ml lapte degresat (dacă doriți să fie de post, puneți tot apă minerală)

1-2 ouă (dacă le doriți mai dietetice folosiți doar un ou, dacă le doriți de post eliminați ouăle complet)

1 vârf de sare

1 linguriță zahăr brun

ulei presat la rece (pentru coacerea lor)

Cum se prepară

Adăugați făina într-un castron, apoi adăugați puțin câte puțin apa și laptele, în timp ce bateți cu un tel conținutul. Spargeți și ouăle, după ce v-ați asigurat că sunt proaspete și amestecați continuu. Adăugați și zahărul și ploaia. Verificați ca aluatul să fie omogen, fluid și fără cocoloașe.

Încingeți bine tigaia, cu un strop de ulei. Nu turnați din abundență pentru că doriți clătite sănătoase și dietetice și nu care să abunde în ulei. Apoi turnați cu polonicul aluatul în tigaie, le întoarceți pe o parte și pe alta. Iar la final, alegeți gemul sau dulceața favorită pentru umplere.

Voi ieși perfecte și mai ales sănătoase!

Poftă bună!

Citește și:

Revista Presei