Nu mai arunca frunzele și codițele de căpșuni! Au beneficii extraordinare dacă știi ce să faci cu ele

capsuni

Căpșunile sunt unele dintre cele mai apreciate fructe, însă puțini știu că și frunzele și codițele au rolul lor extrem de bun pentru sănătate. 

Astfel, data viitoare când consumați căpșuni nu uitați să păstrați codițele și frunzele și să faceți cu ele un ceai. Acesta va avea multe proprietăți pozitive, dintre care amintim următoarele:

Vindeca artrita – compusii din frunze calmeaza durerea si inflamarea asociate cu artrita si reumatismul, protejand articulatiile de procesele degenerative. Frunzele de capsuni actioneaza ca un compus anti-inflamator. Tot ce trebuie sa faci este sa obtii un ceai din amestec de codite si frunze de capsuni.

Diuretic – frunzele de capsuni actioneaza ca diuretic natural, fiind, in acelasi timp, un puternic dezinfectat. Amestecate in infuzie cu frunze de afin, de mure sau de zmeura au un gust foarte placut. Decotul din frunze si radacini de capsuni este indicat in cazul bolilor de ficat, hipertensiune sau boli ale rinichilor.

Imbunatatesc digestia – Ceaiul din codite si frunze de capsuni este benefic pentru imbunatatirea digestiei si ameliorarea tulburarilor gastro-intestinale. Frunzele contin taninuri, compusi vegetali care ajuta la reglarea sistemului digestiv. Ceaiul reduce greata, balonarea sau crampele abdominale.

Lupta contra febrei si a racelii – pulberea de radacina de capsuni reduce inflamatia cailor respiratorii. In plus, gargara combinata cu frunze ajuta la expectoratie si amelioreaza tusea,” notează aflacum.ro.

Citește și:

Revista Presei