Nu mai aruncați frunzele de la această legumă! Au beneficii uriașe: Iată cum le puteți consuma

21 oct. 2020
Nu mai aruncați frunzele de la această legumă! Au beneficii uriașe: Iată cum le puteți consuma

Vorbim astăzi despre o legumă a cărei frunze sunt pur și simplu ignorate de către români, chiar dacă beneficiile pe care acestea le au sunt uriașe.

Frunzele de ridiche au efecte vitaminizante și remineralizante mult mai puternice decât rădăcinile roșii. Acestea conțin cantități importante de vitamina C, la care se adaugă și o cantitate impresionantă de clorofilă – cunoscută pentru efectele sale puternic detoxifiante, antivirale și antimutagene.

Frunzele de ridiche mai conțin vitaminele A, B1 și B2, având de asemenea efecte antitoxice și depurative puternice, mai ales când sunt consumate în cure îndelungate.

Rețetă: Salată din frunze de ridiche

„Se consumă doar frunzele de ridiche tinere, foarte fragede, cu o culoare verde vie, sub formă de salată. Se ia o mână de frunze de ridiche, se spală, se taie mărunt şi se pun într-un castron. Se amestecă cu 1 linguriţă de oţet de mere, un vârf de cuţit de sare şi o jumătate de linguriţă de ulei (de floarea-soarelui sau de măsline, obţinut prin presare la rece).

Salata se consumă la maximum 30 de minute de la preparare. Pentru cura de primăvară, se consumă o astfel de salată dimineaţa la prima masă, pe stomacul gol, şi o porţie la prânz. O cură cu salată din frunze de ridiche durează minimum 12 zile. Pentru tratarea unor boli cronice, cura de salată durează 1-2 luni.

O cură de 30 de zile cu salată preparată din frunze şi rădăcini proaspete de ridichi de lună este un excepţional detoxifiant pentru întreg organismul: ajută la refacerea florei intestinale normale; protejează stomacul; elimină o bună parte din bolile infecţioase care apar atunci când sistemul imunitar este slăbit de administrarea abuzivă de medicamente.

Cura este indicată îndeosebi celor care au luat vreme îndelungată medicamente de sinteză cu efecte antibiotice, antiinflamatoare (mai ales corticoizi), tranchilizante,” notează topremediinaturiste.ro.