Nu mai beți acest tip de bere care se vinde masiv în România! S-a descoperit că provoacă afecțiuni grave. Avertismentul specialiștilor

29 sept. 2020
Nu mai beți acest tip de bere care se vinde masiv în România! S-a descoperit că provoacă afecțiuni grave. Avertismentul specialiștilor

Berea este un produs natural, cu multe beneficii pentru sănătate, dacă aceasta este preparată conform rețetelor originale. Există însă în comerț și beri care vin la pachet cu o serie de riscuri, despre care vom vorbi în articolul de azi.

„Berea este un produs util în alimentaţia zilnică, dacă este consumată moderat. Cei 660 de mililitri de bere recomandaţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii sunt chiar bineveniţi în alimentaţia zilnică dacă vorbim de o bere cu concentraţie alcoolică de 5% şi de o persoană de sex masculin, jumătate din această cantitate 330 ml dacă vorbim de o persoaă de sex feminin”, afirmă dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă.

Dacă după acest articol, vă gândiți că ar fi bine să beți zilnic o bere, atenție la ce soertimente alegeți: Cele mai multe sortimente din comerț conțin, pe lângă ingredientele de bază, și porumb sau mălai. Cel mai bine ar fi să le evitați pe acestea, întrucât aportul caloric este mai mare, iar anumite voci susțin chiar că porumbul folosit ar fi modificat genetic.

„Unii producători de bere aleg să înlocuiască malţul din orz cu mălaiul din porumb, ceea ce nu este normal. Ei înlocuiesc acest ingredient cu mălaiul pentru a grăbi fermentarea şi pentru a obţine un profit maxim dintr-o cantitate cât mai mică din produs. Pe etichetă sunt obligaţi să specifice dacă există porumb sau alte ingrediente”, spune dr. Bogdan Guinea, medic medicină de urgenţă şi consultant în nutriţie.

Avertismentul specialiștilor: Care sunt berile din România de care trebuie să vă feriți? Provoacă afecțiuni grave

Mar atenție și dacă sunteți amatori de bere brună, întrucât unele sortimente pot avea un ingredient ascuns, dar care este pe lista aditivilor permiși:

„Este vorba despre un ingredient care este un conservant – caramelul. Se introduce în bere pentru a da acest aspect. Aceea nu este berea naturală, deci nu este bine să consumăm bere brună care are un conservant în ea, deci un îndulcitor”, subliniază dr. Bogdan Guinea.

Cu toate acestea, berile cu cele mai multe E-uri sunt, de departe, cele cu arome. Practic, orice aromă introdusă are şi un conservant, care nu este natural.

„Majoritatea se încadrează în intervalul 1,9-2,5% alcool, având între 33 şi 50% bere, dar evident că aici avem o altă compoziţie şi datorită adaosului de zahăr, limonadă, poate să aibă şi o încărcare mai mare pe suta de litru din punct de vedere caloric”, spune dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă.