Nu mai beți acest tip de cafea din comerț! Este contaminată cu bacterii și mucegaiuri! Poate provoca o mulțime de boli

17 sept. 2020
Nu mai beți acest tip de cafea din comerț! Este contaminată cu bacterii și mucegaiuri! Poate provoca o mulțime de boli
Photo by Yitzhak Rodriguez on Unsplash

Atenție mare de unde vă cumpărați cafeaua! Nu puțini sunt cei care optează pentru cafeaua ieftină, cumpărate de la aparatele automate, la pahar de carton. Puțini știu că mulți posesori ai unui astfel de business nu respectă regulile de igienă și astfel pun în pericol sănătatea consumatorului.

Mai grav este că ne putem face rău și singuri, folosind acasă propriul aparat care prepară cafea de tip espresso. Dacă nu-l curățăm corect, ne îmbolnăvim singuri pentru că riscăm să înghițim bacterii.

Un studiu realizat în urmă cu câțiva ani a arătat că jumătate dintre rezervoarele aparatelor de cafea analizate conțineau mucegai sau bacterii. Conform Administrației pentru alimente și medicamente din SUA, mucegaiul care se dezvoltă pe alimente poate provoca sensibilizarea persoanelor cu alergii și poate determina inclusiv apariția infectiilor.

Bolile care se pot transmite prin aparatele de cafea

”Sunt destule bacterii care s-ar putea transmite, de exemplu stafilococul auriu, salmonella, E-coli. Dacă nu le spălăm, apa pe care o punem ajunge să fie contaminată tocmai în recipientele respective”, a precizat şi medicul infecționist, Adrian Marinescu.

Doctorii şi specialiştii din industria cafelelor recomandă curăţarea cu multă atenţie a aparatelor de cafea. Cea mai sigură metodă de preparare a cafelei rămâne, însă cea la ibric, conform tuturor studiilor.

Lisa Yakas, de la National Sanitation Foundation din SUA avertizează că trebuie mereu golită apa nefolosită din rezervorul aparatului și apoi scos capacul, pentru ca acesta să se poată usca întrucât bacteriile și mucegaiurile sunt mari iubitoare de umiditate.

Chuck Gerba, profesor de microbiologie la Universitatea din Arizona, transmite și el că zonele din companii unde oamenii stau și își beau cafeau pot adîposti mai multe bacterii decât toaletele, în cele mai multe clădiri de birouri.

Cei doi specialiști menționați mai sus spun că oțetul folosit în mod tradițional la detartrare, este eficient și pentru curățarea aparetlor de cafea, dar tot dezinfectantul special conceput pentru acest lucru rămâne cea mai bună variantă.