Nu mai beți aceste ceaiuri dacă aveți această grupă de sânge! Doctorul Peter J. D’Adamo spune ce băuturi trebuie să consumăm în funcție de grupa de sânge

18 sept. 2020
Nu mai beți aceste ceaiuri dacă aveți această grupă de sânge! Doctorul Peter J. D'Adamo spune ce băuturi trebuie să consumăm în funcție de grupa de sânge

Este foarte important pentru fiecare dintre noi să ne știm grupa de sânge pentru că numeroase studii în acest sens arată la ce boli suntem predispuși. Pornind de la aceste concluzii, mai mulți medici au conceput diferite diete care să ajute organismul să se mențină cât mai mult săntos.

Una dintre acestea, extrem de populară peste ocean este ”dieta tipului de sânge”, care a fost dezvoltată de medicul naturopat, dr. Peter J. D’Adamo. El recomandă să nu consumăm anumite ceaiuri dacă avem o anumită grupe de sânge și spune și ce băuturi sunt indicate.

Grupa sanguina 0

Cei cu grupa 0 de sânge sunt predispuși la a avea probleme cu stomacul, care se pot manifesta sub forma refluxului gastroesofagian. Ceaiul de ginseng sau ghimbir și ceaiul verde sunt recomandate pentru cei cu această grupă de sânge.

Trebuie, însă să evite pe cât posibil băuturile din aloe sau mătase de porumb pentru că nu-i vor face bine pe termen lung.

Grupa sanguină A

Persoanele care au această grupă de sânge sunt deseori anxioase, consideră medicul, Peter J. D’Adamo. De aceea sunt indicate ceaiurile calmante cum sunt cele din lavanda, ceaiurile taiwaneze, iasomia sau teiul, sunt doar câteva exemple. De asemenea sunt bune și coada șoricelului, gălbenelele, cimbrul, măceșele și sunătoarea. În schimb ceaiul verde și cel negru trebuie evitate.

Grupa sanguină B

Cei cu grupa de sânge B sunt considerate letargice, sau lente și din acest motiv celebrul naturopat le indică ceaiurile revigorante, care să-i revitalizante. Printre acestea se număra ceaiul verde, de păpădie, mentă și cimbru. De evitat ceaiul de lumânărică sau de tei.

Grupa sanguină AB

Cea mai rară grupă de sânge, iar din acest motiv recomandările cam trebuie să fie mai degrabă personalizate decât generalizate. ”Dieta tipului de sânge” spune însă, că trebuiesă eviteate băuturile puternic cofeinizate precum cafeaua și ceaiul negru. În schimb, este bine ca cei care au grupa de sânge AB să consume ceaiuri din plante verzi, precum mentă sau lemn de santal. Ceaiurile de brusture, mușețel sau lemn dulce sunt și ele printre recomandările medicului.