Nu mai combina ciocolata niciodată cu acest aliment! Evită să le consumi la intervale mici de timp. Iată ce poți păți. Specialiștii avertizează

de: Ana Toma
24 iul. 2020
Nu mai combina ciocolata niciodată cu acest aliment! Evită să le consumi la intervale mici de timp. Iată ce poți păți. Specialiștii avertizează

Ciocolata este unul dintre cele mai preferate deserturi, însă de multe ori, nu ne mulțumim doar cu o bucată. Mulți dintre noi alegem să o consumăm în combinație cu alte alimente, iar acest lucru poate genera probleme majore de sănătate. 

În cazul în care nu știai, ciocolata conține acid oxalic care blochează absorbția calciului. Astfel, dacă alegi să consumi ciocolata în combinație cu laptele, nu vei avea niciun rezulta pozitiv, ba din contră, atunci când acest acid întâlnește calciul, îl lucrează și îl transformă în cristale de oxalați care afectează negativ rinichii.

Pentru copiii mici, situația este și mai gravă, mai ales când laptele și ciocolata sau cacaoa instant sunt consumate zilnic.

Avertismentul specialistului

De asemenea, această combinație este extrem de digerat și poate cauza și alte probleme majore de sănătate

„Oxalații din ciocolată și cazeina din lapte se precipită și, pe lângă faptul că provoacă indigestie, se reduce din acțiunea neurostimulatoare a ciocolatei.

Ciocolata cu lapte este oricum destul de periculoasă, întrucât conține lapte praf reconstituit și multe zaharuri, care pot duce în timp la boli cardiovasculare, cum este ateroscleroza”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, expert în alimentație.

Pentru a nu avea probleme de sănătate grave, această combinație poate fi consumată cel mult odată pe săptămână.