Nu mai combina roșiile cu acest aliment! Greșeala pe care toți o facem. Nu vei slăbi niciodată

salata rosii branza

Vara este sezonul preferat pentru salata ușoare de fructe sau de legume, iar roșia este cea care nu lipsește niciodată de pe masa românului. Mare atenție însă cu ce o combini, mai ales atunci când vrei să dai jos câteva kilograme. 

Toți știm că o roșie merge cel mai bine alături de o felie de brânză, însă această combinație nu este una benefică pentru silueta ta. Nutriționistul Mihaela Bilic susține că cele două alimente puse împreună te pot îngrășa mult mai mult decât consumul de pâine.

„E vremea roșiilor cu brânză. Ce poate fi mai savuros, delicios și de sezon decât roșiile cu brânză…fără pâine, o să spuneţi, ca să nu ne îngrăşăm:( Problema e că nu pâinea îngraşă (sau nu la fel de tare) precum brânza. Şi când spun brânza mă refer la orice tip de brânzeturi, indiferent de cât sunt de sărate: caș şi telemea proaspătă, telemea veche (maturată), mozzarella, cașcavaluri, brânza de burduf sau frământată”, a explicat dr. Mihaela Bilic.

Un pericol pentru silueta ta

În cazul în care nu știai, brânzeturile au de trei ori mai multă grăsime decât carnea și peștele, iar gramajul corect pentru o masă este de 70g și nici de cum de 100g.

„Deși conține la fel de multe proteine ca şi carnea şi peștele, în brânzeturi avem de trei ori mai multă grăsime. În plus o felie de brânza de 100g o mănânci într-o clipă, la carne e mai mult de mestecat. Apropo de gramaj, porția corectă de brânză e de 70g, adică acele pachete ridicol de mici de la supermarket conțin trei porții!! Unde sunt vremurile în care cumpărai brânza cu calupul?

Acum asist la o adevărată conspirație a producătorilor, parcă şi-au propus cu toții să ne învețe ce înseamnă porția corectă! O felie mare cât palma şi groasă de un deget are DOAR 200g şi e prețios pusă într-un pachet individual tras în vid. Deja când găsești pachete de jumătate de kilogram se numește desfrâu:)”, avertizează nutriționistul.

Poți consuma roșii cu brânză?

În cazul celor care chiar nu se pot abține de la combinația dintre roșii și brânză, Mihaela Bilic vine cu o soluție pentru aceștia.

”E spre binele nostru, credeți-mă! E ușor să mănânci prea multă brânză dacă bucata e mare. Așa, cu pachetul mic, eşti mai atent. Nu de alta, dar brânza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de bază, care se mănâncă cu sutele de grame. Brânza e un răsfăț, un condiment, un ingredient al mâncării. Şi da, puteţi mânca fără grijă roșii cu brânză, cu condiția ca roșiile să ocupe 80% din farfuria voastră.

Cu alte cuvinte puneți câteva cubulețe de brânză peste un castron de roșii. Şi atenție la ulei, brânza are deja grăsimea inclusă”, a adăugat medicul nutriționist.

Revista Presei