Nu mai combinați aceste 2 alimente! Sunt o bombă pentru organism! Mulți români cred GREȘIT că este sănătos! Celebrul nutriționist Nicolae Hâncu avertizează

10 aug. 2020
Nu mai combinați aceste 2 alimente! Sunt o bombă pentru organism! Mulți români cred GREȘIT că este sănătos! Celebrul nutriționist Nicolae Hâncu avertizează

Nu există nimic mai bun decât o gustare tradițională de la țară. Este sănătate curată, consideră mulți români, însă celebrul medic nutriționist, Nicolae Hâncu, preşedintele de Onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice trage semnalul de alarmă.

Combinația slănină cu ceapă, la care se mai adaugă și palincă este devastatoare pentru organism. Este o adevărată bombă, așa că ar fi bine să vă pregătiți digestia dacă vreți să mâncați așa ceva.

“Mitul alimentaţiei sanătoase de la ţară nu noi l-am creat, ci media. Eu combat puteric aceste lucru spunând că alimentaţia sau sfaturile ce ne trimit la alimentaţia bunicilor nu sunt deloc demne de urmat. Eu ştiu ce mâncau bunicii şi cum erau preparate alimentele.

Se consumau alimente foarte grase, prăjeli gătite în grăsimea de porc, se bea lapte de bivoliţă cu grăsimea de două degete. Gastrotehnia bunicilor era una care pregătea alimente nesănătoase. Nu înţeleg de ce se fac aceste trimiteri tot timpul către o alimentaţie ce deloc, deloc nu era sănătoasă”, a declarat indignat profesorul.

De ce nu este bine să consumați slănină

Acesta a explicat că slănina este extrem de periculoasă pentru sănătate, iar dacă aveți probleme cu colecistul, mai bine o evitați totală dacă nu vreți să declanșați vreo criză de fiere, care să vă trimită direct la spital. Dacă sunteți sănătoși tun, puteți mânca slănină, dar moderat.

„Slănina înseamnă grăsime saturată extrem extrem de nesănătoasă pentru orgaism, chiar dacă e cu ceapă şi ţuică. Nu are nicio legătură cu sănătatea. Ţăranul român ce se ducea şi lucra de dimineaţa de la 5 până apunea soarele, la muncă, trebuia să-şi pună ceva de mâncare? Îşi punea ce avea şi el, o bucată de pâine, slănină care nu se strica şi apă. Să nu credeţi că bea ţuică acolo, pe câmp. Eventual o bea acasă, când sosea.

O alimentaţie sănătoasă aşa cum o recomandă nutriţionişti astăzi, aproape nu exista în urmă 50 ani, pentru că despre această perioadă vorbim. Sigur că veţi veni să spuneţi că ţăranul avea activităţi fizice intense, dar atunci nu existau săli de sport, bazine de înot.

Recomandările pe care medicii le fac astăzi şi care sunt urmate nu existau atunci. Mă refer la practicarea sportului, fumatul era la el acasă, la fel şi consumul de alcool. În loc de iaurt se consuma iaurt din lapte de bivoliţă. În casa bunicilor mei laptele de bivoliţă era considerat un simbol al sănătăţii. Azi îl mai consumă cineva? Nu”, a mai spus nutriționistul Nicolae Hâncu.