Nu mai combinați aceste două alimente! Greșeala pe care o facem la micul dejun. E un real pericol

de: Ana Toma
17 aug. 2020
Nu mai combinați aceste două alimente! Greșeala pe care o facem la micul dejun. E un real pericol

Mare atenție la aceste două alimente. Chiar dacă sunt delicioase atunci când le combinăm, organsimul nostru are de suferit enorm. Toți facem aceași greșeală la micul dejun. Specialiștii trag un semnal de alarmă. 

Cerealele sau fulgii de ovăz sunt ideali savurați cu lapte. Sunt alegerea perfetă pentru micul dejun și ne dau toată energia necesară pentru întreaga zi, însă mare atenție atunci când le combinăm cu sucul de portocale.

Deși toți știm că sucul de portocale hidratează organismul, specialiștii trag un semnal de alarmă. Acizii prezenți în această băutură, sau orice acid dintr-un fruct în general distrug enzima responsabilă cu digestia amidonului din cereale.

De asemenea, un alt lucru pe care puține persoane îl știu este că fructele citrice, sau sucurile făcute din astfel de fructe pot transforma laptele într-o substanță asemănătoare mucusului, prea grea de digerat de către stomac.

Cum faci alegerea corectă

În cazul în care ești un iubitor al sucului de portocale, dar vrei să ai parte și de un mic dejun sănătos, specialiștii recomandă consumul acestora la cel puțin 30 de minute după ce ai mâncat cerealele sau fulgii de ovăz cu lapte.

Astfel, se pot evita probleme cum ar fi balonarea, senzația de prea plin și inclusiv cea de oboseală. Și stomacul tău va fi ferit, deoarece digestia va putea avea loc în condiții optime.