Nu mai consuma această legumă! Ce provoacă în organism? E extrem de toxică

Nu mai consuma această legumă! Este extrem de periculoasă pentru organism dacă nu o gătim corect. Specialiștii spun ce efecte are asupra noastră.

Este vorba despre fasole. Aceasta conține o substanță foarte toxică, și anume, fitohemaglutinina. Dacă este consumată în canțități mari, aceasta poate provoca serioase probleme digestive și poate duce la apariția stărilor de greață și vomă.

Fasolea roșie

Această substanță este prezentă într-un procent mult mai mare în fasolea roșie. Fasolea roșie mai conține zaharuri și carbohidrați.

Totuși, fasolea are și părțile ei bune. Conține și o serie de inhibitori ai tripsinei, o enzimă secretată de pancreas care ajută la digestia ușoară a hranei consumate.

Consumați fasole tânără! Aceasta nu conține o cantitate foarte mare de fitohemaglutinina.

Cum gătiți corect fasolea?

Nutriționiștii recomandă să lăsați fasolea la înmuiat în apă, 5-6 ore și schimbați apa de 2-3 ori. Puteți adăuga și sare. Ulterior, fasolea se fierbe 20-30 de minute și se schimbă apa. Faceți asta măcar de două ori.

Nu este recomandat să consumați foarte multă fasole. Aceasta duce la balonare.

Revista Presei