Nu mai consuma acest ceai seara! Este complet interzis

25 feb. 2020
Nu mai consuma acest ceai seara! Este complet interzis

Foarte multe persoane consumă ceai seara. Fie că ai ales să citești o carte sau te uiți la serialul preferat, de multe ori, ai obiceiul de a-și face un ceai. 

Deși ceaiul este foarte sănătos, anumite tipuri nu pot fi consumate seara sub nicio formă! După ora 20:00 este interzis să bei aceste ceaiuri.

Este vorba despre ceaiurile care conțin o cantitate mare de teină. Teina este o substanță energizantă, care are un afect asemănător cafelei. Acestea pot provoca o senzaţie de nelinişte, anxietate şi, cel mai adesea, insomnie.

Evită ceaiul negru sau verde

Ceaiul verde conține 40 de mg de cofeină, lucru ce nu te va lăsa să dormi, cu siguranță! Evită-l pe cât posibil seara, dar mai ales în perioada menstruației. Ceaiul verde face ca fluxul sângelui să craescă.

Pentru un somn liniștit poți să bei ceai de tei!

Ceaiul negru trebuie și el evitat. O cană de ceai negru conține aproximativ 60 mg de cofeină, mai mult decât cel verde. Dacă îl vei consuma seara, vei fi foarte agitat și nu vei adormi curând.

Nu consuma ceaiuri diuretice

Evită ceaiul diuretic seara. Nu face ceai din coadă-şoricelului, cozi de cireşe, merişor şi nici din mătase de porumb. Peste noapte, s-ar putea să stai doar la baie.

Nici ceaiul cu scorțișoară și portocală nu te va lăsa să dormi. Scorțișoara acționează ca un tonic, iar portocala, care conține vitamina C, stimulează activitatea psihică şi cerebrală şi poate da insomnie.

Nu bea ceai de mentă și cătină seara

Ceaiurile de mentă și de cătină ar trebui evitate seara. Cel de mentă se consumă în cazul în care sunteți foarte obosiți, stresați sau epuizați. Dacă îl veți consuma seara, vă va da energie.

Ceaiul de cătină este unul dintre cele mai bune ceaiuri energizante. Acesta este recomandat în cazul surmenajului, a carenţelor de vitamine, în stările de convalescenţă, pentru creşterea performanţelor sportive şi pentru a da un plus de energie.