Nu mai consuma acest condiment in exces! Crește pofta de mâncare și îngrașă! Românii îl pun zilnic în mâncare

19 sept. 2020
Nu mai consuma acest condiment in exces! Crește pofta de mâncare și îngrașă! Românii îl pun zilnic în mâncare
Photo by Edgar Castrejon on Unsplash

Devine din ce în ce mai complicat să urmăm sfaturile medicilor când vine vorba despre alimentație. Un studiu recent, publicat de Journal of Clinical Investigation vine cu cele mai proaste vești pentru cei care iubesc sarea și care o folosesc în exces în mâncare.

Acest condiment care nu lipsește din niciun aliment crește pofta de mâncare și chiar te îngrașă. Nu numai că reține apa în corp, dar cercetătorii susțin și că te determină să bei cât mai puține lichide.

Câtă sare consumăm pe zi

„Majoritatea persoanelor cred că dacă mănâncă ceva sărat, în mod automat vor bea mai multă apă. Ei bine, acest lucru este total greșit”, spune doctorul Jen Titze, unul dintre autorii studiului.

Cercetările întreprinse de echipa sa au demonstrat că o cantitate mare de sare obligă practic organismul să rețină mai multe lichide și să consume mai puține.

„În medie, la nivel global se consumă 10 g de sare pe zi, dublul cantității maxime recomandate de OMS. Se estimează că o reducere a consumului de sare la 5 g pe zi ar determina o scădere cu 23% a accidentelor vasculare cerebrale și cu 17% a bolilor cardiovasculare, prevenind 4 milioane de decese la nivel global. OMS a lansat un îndemn internațional pentru reducerea cu 30% a consumului de sare, până în anul 2025, cu scopul de a scădea mortalitatea prematură”, spune și medicul român Bianca Cucoș.

Tags: