Nu mai consuma acest fruct. E plin de otravă. Alertă pe rafturile magazinelor din țară

de: Ana Toma
27 aug. 2020
Nu mai consuma acest fruct. E plin de otravă. Alertă pe rafturile magazinelor din țară

În perioada verii fructele sunt la mare căutare, însă nu tot ce găsim în comerț este cu adevărat sănătos. Autoritățile avertizează cu privire la existența unui fruct toxic, aflat la mare în căutare în ultima vreme. Putem avea probleme grave de săntătate dacă în consumăm. 

Oricât de delicioase ar fi nectarinele, trebuie să acordăm o atenție sporită țării din care acest fruct provine. Acest lucru este datorat pesticidelor folosite pentru ca ele să reziste transportului.

Astfel, dacă alegem să consumăm acest fruct, ne putem trezi cu efecte devastatoare asupra sănătății noastre.

Pe lângă nectarine, merele și piersicile sunt fructele care absorb cea mai mare cantitate de pesticide, precum  Kresoxim-metyl. De asemenea, nici nucile nu scapă de stropirea cu această otravă.

„Se foloseşte pentru controlul rapănului (scab) şi a altor boli fungice pe o gamă largă de culturi: sfeclă de zahăr; fructe, inclusiv mere, struguri, pere; legume cucurbitacee; nuci pecan etc”, informează ANSVSA.

Cum le putem consuma

Singura soluție pentru a le putea consuma în siguranță este spălarea fructelor cu un burete aspru.

Următorul pas este ștergerea acestora cu oțet de mere sau bicarbonat de sodiu. În caz contrar, ne-am putea confrunta cu probleme extrem de grave de sănătate precum indigestie, stări de amețeală sau chiar mai rău.

De asemena, consumate în cantități mari și îndelungat, aceste fructe infestate ar putea produce inclusiv efecte toxice acute care pot afecta sănătatea.