Nu mai consuma acest produs pe stomacul gol! Poți avea probleme mari de sănătate. Toți îl consumăm zilnic

de: Ana Toma
07 iul. 2020
Nu mai consuma acest produs pe stomacul gol! Poți avea probleme mari de sănătate. Toți îl consumăm zilnic

Mare atenție la acest produs. Este nelipsit din geanta sau din mașina noastră. Specialiștii trag un semnal de alarmă. Dacă nu îl consumăm corect, riscăm să avem probleme mari de sănătate.

Guma de mestecat este nelipsită din viața oricărei persoane. Fie că o consumăm după masă sau înainte de o întâlnire, trebuie să fim foarte atenți, deoarece riscăm să ne expun la anumite pericole.

Un lucru foarte important de șitut despre guma de mestecat este că aceasta trebuie consumată doar după masă.

”Guma de mestecat are efecte pozitive asupra organismului nostru doar atunci când este consumată imediat după masă și atât. Este indicat ca după cel mult 30 de minute să ne oprim pentru că din acest punct devine un exces, iar acțiunea gumei asupra organismului devine dăunătoare.

Consumată după masă ea neutralizează ph-ul acid din gură și ajută la curățarea dinților de restul de mâncare”, spune medicul stomatolog Adrian Mina.

Guma nu te protejează de carii

Un lucru pe care toți îl știm este că guma de mestecat protejează dinții de carii. Specialistul Adrian Mina distruge acest mit și explică ce se întâmplă, de fapt, atunci când consumăm gumă.

”Este aproape adevărat, dar nu guma este cea care previne apariția lor, ci saliva produsă de mestecatul gumei. În momentul în care mestecăm gumă, creierul nostru primește semnalul că începe procesul de digestie, iar acesta produce saliva de calitate care ne ajută să digerăm mâncarea mult mai repede și tot aceasta și spală dinții de resturile de mâncare”, spune specialistul.

Un real pericol pentru sănătate

Multe persoane aleg să consume guma de mestecat dimineață, pe stomacul gol, pentru a se împrospăta, însă acest lucru poate cauza probleme mari de sănătate precum apariția gastritei sau a ulcerului

”Consumată în alte momente și nu imediat după masă, guma de mestecat provoacă efecte negative asupra corpului. Crește aciditatea în gură, care dezvoltă un mediu propice apariției cariilor. Atunci când mâncăm guma doar de plăcere, noi îi transmitem corpului nostru mesajul că trebuie să producă suc gastric pentru că începe procesul de digestie, dar în stomac nu va exista nimic.

Și uite așa apar problemele gastrointestinale: gastritele, care, netratate, se transformă în ulcer și așa mai departe”, mai susține medicul.