Nu mai consuma aceste alimente crude! Poți avea probleme mari de sănătate. Specialiștii avertizează

cereale cu lapte

Deseori mergem pe ideea că o legumă sau o cereală proaspătă este benefică pentru sănătatea noastră, însă aceasta percepție este o mare greșeală. Anumite alimente pot crea probleme mari de sănătate dacă sunt consumate crude.

Păstarnacul este unul dintre aceste alimente. Acesta are în compoziţie psoralen, o substanţă cu potenţial toxic, care este și carcinogenă. Chiar dacă este preparat la foc, substanța nu este distrusă complet.

Majoritatea cerealelor conţin antinutrienţi care pot duce la apariţia unor indigestii. Astfel că, cea mai bună alegere este ca caestea să fie consumate numai după ce sunt înmuiate în apă, sau fierte.

Vinetele conţin solanina, un compus care duce la inhibarea absorbţiei de calciu. Dacă consumi vinete crude riști să ai stări de vomă, greață și chiar dureri de cap. Odată preparate la foc, solanina va fi neutralizată complet.

Legumele boabe, un adevărat pericol

Puțini știu faptul că legumele boabe precum fasolea roşie, soia sau mazărea nu trebuie consumate crude. Acestea conțin o serie de substanțe toxice, dăunătoare pentru organismul tău.

Boabele de soia, spre exemplu, când sunt consumate crude, pot declanşa probleme ale tiroidei. De asemenea, alte tipuri de legume cu boabe sunt bogate într-un aminoacid toxic, ce face parte din familia substanţei chimice numite cianură.

Pentru a îndepărta o parte din aceste toxine, cel mai indicat lucru este înmuierea acestora și apoi fierberea.

Revista Presei