Nu mai consuma aceste alimente înainte de culcare! Poți avea probleme mari. Care este explicația

legume

Toți ne dorim un somn de calitate și o dimineață energică a doua zi. Puțini știu însă că anumite alimente consumate înainte de culcare pot afecta major calitatea somnului și totodată ne pot face să acumulăm câteva kilograme în plus. 

Legumele se numără printre aceste alimente. Ele conțin fibre care în general se digeră foarte greu. Astfel, dacă alegi să consumi legume înainte de culcare, digestia ta va fi îngreunată, iar somnul tău nu va fi unul de calitate.

Carnea este un alt pericol pentru somn, dar și pentru dimineața de a doua zi. Dacă alegi să consumi carne vei constata că te vei trezi mult mai obosit, deoarece cearnea este bogată în proteine, iar organismul tău se va concetra să digere și să prelucreze acest aliment, fără a mai putea să se odihnească așa cum este normal.

Alimentul care te îngrașă treptat

Pastele sunt și ele un aliment care dăunează somnului și nu numai. Acestea sunt foarte bogate în carbohidrați și de cele mai multe ori sunt recomandate înaintea desfășurării activităților sportive pentru a-ți da aportul de energie necesar.

În cazul în care alegi să le consumi înainte de culcare, acestea nu vor fi folosite de corp și se vor depune sub formă de grăsimi. Dacă vei repeta meniul cu paste câteva nopți la rând vei constata că ai pus câteva kilograme în plus.

Citește și:

Revista Presei