Nu mai consuma aceste băuturi! Romanii le cumpara masiv! Conțin substanțe cancerigene. Descoperire de ultim moment

de: Ana Toma
10 aug. 2020
Nu mai consuma aceste băuturi! Romanii le cumpara masiv! Conțin substanțe cancerigene. Descoperire de ultim moment

Vara este anotimpul în care trebuie să ne hidratăm constant, însă mare atenție cum facem acest lucru. Apa este singura băutură care poate oferi corpului nutrienții esențiali. În cazul în care alegi să consumi aceste băuturi, te poți confrunta cu probleme grave de sănătate.

Sucurile acidulate pot deveni un real pericol de sănătate și de asemenea predispun consumatorul la un risc de îngrășare. Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din SUA este de părere că acest consum de calorii în plus duce la o creștere în greutate de 1 kilogram.

Spre exemplu, în cazul în care consumăm cinci sucuri de 100 de calorii pe zi, însumând 500 de calorii, se poate acumula 1 kilogram într-o săptămână. Pe lângă kilogramele acumulate, ne putem confrunta și cu alte boli destul de grave cum ar fi cancerul sau probleme cardiace.

Indiferent de înscrisul etichetei, potrivit căreia o băutură carbogazoasă este ”de portocală” sau ”de lămâie”, acestea nu sunt lipsite de riscuri. Unele dintre băuturile acidulate cu aromă de portocală sau de lămâie conţin o substanţă care poate provoca tulburări nervoase, dar şi pierderi de memorie, potrivit unui studiu citat de Adevărul.

Astfel, corpul tău nu este suficient de pregătit în mod natural pentru a face față acestui nivel de zahăr din sânge, iar consumul de sucuri poate crea senzația constantă de oboseală.

Substanțe cangerigene sub capac

De asemenea, în unele băuturi acidulate se găsesc substanţe cancerigene susceptibile de a provoca sau agrava cancerul. Potrivit unei cercetări realizate în 2012, băuturile pe bază de cola conţin o substanţă, care se numește 4-methylimidazol, în cantităţi superioare limitei autorizate.

Testată pe animale s-a dovedit în mod clar că acest compus chimic care dă culoarea maronie sucurilor induce cancerul. De asemenea, cercetătorii sunt de părere că există toate motivele să credem că şi la om se întâmplă acelaşi lucru, dacă sucurile respective sunt consumate în exces.

Alte probleme grave de sănătate care ar putea apărea odată cu consumul regulat al sucurilor acidulate sunt cele legate de inimă.

Potrivit unui studiu realizat în luna martie a acestui an, sucurile acidulate cresc în mod considerabil riscul crizelor cardiace în rândul tinerilor. Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Harvard și avertizează că simplul fapt de a bea o cutie de suc acidulat în fiecare zi conduce la creşterea cu 20% a riscului de a suferi o criză cardiacă la 22 de ani.