Nu mai consuma castraveții în acest fel! Specialiștii avertizează. Ce se întâmplă în organismul tău

de: Ana Toma
17 sept. 2020
Nu mai consuma castraveții în acest fel! Specialiștii avertizează. Ce se întâmplă în organismul tău

Castraveții sunt una dintre legumele care are beneficii uimitoare pentru organismul tău. Fie că sunt consumați în salate, sau individual, aceștia ne oferă o mulțime de vitamine și sunt totodată soluția perfectă pentru detoxifierea corpului. 

Castravetele este un excelent inflamator, are puterea de a reduce febra și de asemenea este extrem de folosit în dietele de slăbit și de detoxifiere, dat fiind faptul că poate reduce grăsimea abdominală.

Cu toate că este o legumă excepțională, nutriționiștii trag un semnal de alarmă cu privire la modul în care alegem să consumăm castravetele. Potrivit acestora, este o mare greșeală să îl consumăm sub formă de suc.

Deși pare o modalitate mai rapidă și sănătoasă, nu vom putea să ne bucurăm de toate beneficiile pe care această legumă ni le oferă.

”Cred ca au niste proprietati sanatoase. Insa cred ca beneficiile sucurilor sunt supraestimate”, a spus Samantha Cassetty, un nutriționist de excepție american.

Sucul ia din proprietățile castraveților 

Acest lucru se întâmplă din pricina faptului că sucul poate furniza mai mulți astfel de nutrienți, însă când prepari sucul, pierzi fibra și nutrienții din coajă. Astfel, cea mai bună alegere este să consumi castraveții proaspeți.

”Sunt mai satiosi si consumi si fibrele odata cu apa”, a mai explicat aceasta.

De asemenea, castraveții întregi, la fel ca restul legumelor în general, oferă beneficii pe care le poți pierde dacă alegi să îi transformi în suc. Totodată, nivelul de sațietate e mai puțin ridicat atunci când consumi lichide.

”Cand bei ceva, nu ai aceeași senzatie de satietate”, mai spune Samantha Cassetty.